Praktijkondersteuning geestelijke gezondheidszorg aan huisartsen (POH-GGZ).
Psycholoog Nederland is een GGZ-instelling waarbij de cliënt centraal staat.

Psycholoog Nederland kan de gehele module en de financiële afwikkelingen op zich nemen, waardoor u geen werkgeversverplichtingen en administratie heeft. Hierdoor kunt u zich blijven richten op de zorg voor uw patiënten.
 
- Praktijkondersteuners zijn allen psycholoog NIP met ervaring in de GGZ.
- Praktijktijkondersteuners krijgen op een regelmatige basis supervisie en intervisie van GZ-psychologen.
- Geen ruimte beschikbaar? Wij zorgen voor een spreekuurlocatie bij u in de buurt.
- Wij gebruiken E-health en online vragenlijsten.

 

Financiering POHGGZ

 

 

Detacheren:

Wij kunnen één van onze psychologen in uw praktijk laten werken voor een uurtarief (45 euro per uur). U behoudt zelf de regie over het module- en consulttarief.

Overname moduletarief en consulttarief

U kunt er ook voor kiezen om het moduletarief en het consulttarief door ons over te laten nemen. Wij declareren dan rechtstreeks bij de verzekering in plaats van u elke maand een factuur te sturen. Dit scheelt u niet alleen administratietijd, maar wij zorgen ervoor dat uw budget zoveel mogelijk naar productie wordt ingezet. Het enige wat u hoeft te doen is één keer per kwartaal het aantal patienten in uw bestand door te geven via viplive. In viplive kunt u ook zien hoeveel consulten er zijn afgenomen. u kunt aan de hand van de rapportages zien of u minder of meer wilt en kunt afnemen. Indien u wilt zien hoe eenvoudig het uploaden van de patiëntenaantallen gaat, dan kunt op deze link klikken.

Rekenmodule.

Bij een normpraktijk van 2350 patientenkunt u ongeveer 10 uur POHGGZ per week (46 weken) inzetten. Indien u graag het aantal consulten voor uw praktijk wilt berekenen, dan kunnen wij u onze rekenmodule opsturen.

Consulttarief.

De NZA heeft de bekostiging van POHGGZ opgebouwd uit een vast deel en een variabel deel. Het variabele deel noemt men consulttarief. Volgens de NZA kan men 25% terugverdienen uit de consulten die de praktijkondersteuner verleend. Het consulttarief is 9,43 per consult van 20 minuten. De praktijkondersteuner boekt meestal een dubbelconsult van 18,86 euro per consult. Wannneer wij de module van u overnemen, krijgen wij ook het conuslttarief van de verzekering.

Moduletarief.

Door onze inzet van E-health en consultatie kunnen wij het maximum budget aanvragen. Dat komt neer op 2,73 euro per patient per kwartaal.

 

OPBRENGSTEN:

Om het zo overzichtelijk en transparant mogelijk te houden, hanteren wij onderstaande verdeelsleutel.

Voor u het consulttarief en voor ons het moduletarief.

Moduletarief:

Wij gebruiken het moduletarief om het grootste gedeelte van de kosten mee te betalen (inventaris, telecom, automatisering, intrumentarium, intervisie, supervisie, loon POHGGZ-er en administratiekosten).

Consulttarief:

Per kwartaal maken wij het consulttarief over op uw rekening. Hiervan kunt u de kosten van de extra spreekkamer en het overleg met de POHGGZ mee financiëren. In een werkdag van 8 uur kunnen er gemiddeld 12 consulten plaatsvinden. Dat is 226 euro per dag dat u van ons ontvangt.

 

Huisvesting:

Indien u geen ruimte beschikbaar heeft dan rekenen wij 30 euro per dagdeel voor het beschikbaar stellen van een ruimte bij u in de buurt. Dit houden wij in op het consulttarief.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Wilt u graag een rekenvoorbeeld van uw praktijk? Neem dan contact met ons op.

U kunt bellen naar Luchie Klein Twennaar 06-53116983 of een e-mail sturen naar l.kleintwennaar@psycholoognederland.org

 

Psycholoog Nederland

Info@psycholoognederland.org
Telefoon: 035-6315980

Locaties

Amsterdam, Overtoom 570 (west)
Amsterdam, Wilhelminastraat 95-H (west)
Amsterdam, Prins Hendrikkade 193-c (centrum)
Amsterdam, Bloemstraat 62 ond (Jordaan)
Almere, Kerkgracht 30
Bussum, Vondellaan 45
Den Haag, Kruisbeklaan 15
Den Helder, Marsdiepstraat 621
Doorwerth, Richtersweg 252
Haarlem, Faradaystraat 2
Haarlem, Jansweg 26
Texel, Witte Kruislaan 19 E (Den Burg)
Uithoorn, Prinses Margrietlaan 86, unit 5
Utrecht, Aartsbisschop Romerostraat 578 (Voordorp)
Utrecht, Nieuwe koekoekstraat 41 (centrum)
Nijmegen, Oranjesingel 28
Zeewolde, Gildenveld 26 D

Algemene informatie