Gegeneraliseerde angststoornis

 

 

Angstig op momenten dat het niet nodig is?
Ga samen met ons het gevecht aan om je angsten te overwinnen!

 

 

De behandelingen van Psycholoog Nederland worden vanuit de basis verzekering vergoed.
Bel ons op 0356315980 om een intake in te plannen bij één van onze psychologen.

 

Wat is GAS?

Iedereen maakt zich wel eens ergens zorgen over of piekert wel eens. Dat is volkomen normaal. Wanneer het piekeren echter je leven gaat beheersen, kan er sprake zijn van een gegeneraliseerde angststoornis (GAS). Iemand met GAS leeft eigenlijk constant in grote angst. Angst voor wat er komen gaat of angst voor dingen die er zijn gebeurd in het verleden. Deze angst gaat gepaard met piekeren over zaken die zouden kunnen optreden of die gebeurd zouden kunnen zijn, zonder dat daar concrete aanleiding voor is. Personen met GAS piekeren over vele zaken uit het dagelijks leven, zoals gezondheid, studie, werk, financiën, vriendschappen, huisvesting, relaties et cetera.

Het levert stress op om je constant maar zorgen te moeten maken en het is bovendien erg vermoeiend. Klachten die daarbij komen kijken zijn vermoeidheid, gespannenheid, hartkloppingen, duizeligheid, concentratieproblemen, spierpijn, slaapproblemen, stemmingsklachten en prikkelbaarheid. Het kan vaak jaren duren voordat iemand met GAS hulp zoekt. Vaak grijpt men direct naar medicatie, terwijl psychologische behandeling een zeer positieve, blijvende invloed kan hebben.

Wil je snel geholpen worden? Bel ons op 0356315980 om een intake in te plannen.

 

Behandeling

De angsten blijven door de manier van denken bestaan. Deze manier is het overschatten van gevaar, het onderschatten van de eigen mogelijkheden en een constant piekeren. Tijdens de therapie leert u oude gewoontes te doorbreken en anders met uw angsten om te gaan. Deze therapievorm heet cognitieve therapie. Daarnaast gebruiken wij ook oplossingsgerichte therapie. Dat houdt in dat we uw eigen krachten, ideen en oplossingen gaan aanwenden in het herstelproces.

Lees hier het gehele behandelaanbod van Psycholoog Nederland
Waar kan je terecht? Onze locaties