Running therapie

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop. Naast de wekelijkse sessies leer je om gedurende de cursus zelf liefst een tot twee keer per week hardlopen te integreren. Daarbij is de naam running therapie misschien wat verwarrend. Het woord ‘running’ roept associaties op met rondetijden en hardloopwedstrijden.

Snel hardlopen of in een bepaalde tijd opbouwen naar een afstand is echter niet van belang. Dit betekent dat het hardlopen ook uitgevoerd kan worden op een snel wandeltempo of net iets harder. De focus ligt op rustig en met aandacht lopen, kortom, op het proces. Juist het loslaten van het halen van een bepaalde snelheid of afstand kan gezien worden als een onderdeel van running therapie.

Hoe werkt het?

Er zijn veel onderzoeken gedaan die het positieve effect van op een gezonde manier hardlopen onderstrepen. Sommige onderzoeken gaan uit van een neurobiologische verklaring; het aanmaken van stofjes in je lichaam die een positief effect hebben, zoals natuurlijke antidepressiva, ontspannende stofjes etc. Andere onderzoeken gaan uit van een psychologisch effect, doordat je bijvoorbeeld je gestelde doelen haalt, je aandacht beter leert te richten of meer zelfvertrouwen opbouwt.

Voor wie?

Running therapie is voor iedereen die kan wandelen geschikt. Het kan ingezet worden bij een breed scala van psychische klachten. De voornaamste klachten waar running therapie een positieve invloed op heeft, zijn depressieve, stress-, burn-out en angstklachten.

Hoe?
De training bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 50 minuten waarbij elke keer 30 minuten wordt gelopen, de overige tijd wordt besteed aan bespreking van het thema van die week en hoe het de afgelopen week is gegaan.
Wanneer start de volgende running Therapie?

Locaties

Amsterdam:
Binnenkort hier meer informatie

Hilversum:
Binnenkort hier meer informatie

Utrecht:
Binnenkort hier meer informatie

Rotterdam:
Binnenkort hier meer informatie

Kosten
2 opties tot betaling.

1) U of uw werkgever betaald
Indien je de training wilt volgen zonder een SGGZ traject en zonder verwijsbrief zijn er kosten aan verbonden.

2) De groepsbehandeling kan ook in de specialistische GGZ worden gegeven
Wanneer je samen met de diagnostiekmedewerker en de regiebehandelaar hebt besloten een groepsbehandeling running therapy naast je individuele therapie te volgen dan blijven de kosten gelijk. 

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.