Vind je het lastig om je grenzen aan te geven?
Vind je het lastig om kritiek te uiten en te ontvangen?
Leer het tijdens de assertiviteitstraining van Psycholoog Nederland

Assertief en zelfverzekerd worden

 

Professionele assertiviteitstraining onder begeleiding van een psycholoog

Amsterdam - Utrecht - Rotterdam - Hilversum

 

Wat is assertiviteit?

 

 

De betekenis van assertiviteit of assertief zijn laat zich het beste omschrijven als: in staat zijn om op een rustige en zelfverzekerde wijze voorjezelf op te komen en daarbij de ander in zijn waarde te laten en ook rekening te houden met andermans gevoelens. Het tegenovergestelde van assertiviteit is subassertief zijn. Dit houdt in dat je niet voor jezelf opkomt en moeite hebt om grenzen aan te geven. 

Assertief gedrag is niet te verwarren met agressief gedrag, dit is namelijk het andere uiterste waarbij je alleen maar rekening houdt met jezelf. De betekenis van assertief is opkomen voor jezelf en je grenzen aangeven maar wél met zodanige communicatieve vaardigheden dat je een ander niet onnodig kwetst, of voor zijn hoofd stoot. In onze assertiviteitstraining leer je dit alles en meer .

 

Waarom een assertiviteitstraining?

Onze assertiviteitscursus is er voor iedereen die zijn grenzen beter aan wilt geven en beter wilt omgaan met feedback geven en ontvangen. Deze intensieve assertiviteitstraining, gegeven in een veilige omgeving, is bedoeld om een negatief zelfbeeld en onzekerheid te overwinnen en een gezond zelfvertrouwen te realiseren. Veel mensen zijn wel eens verlegen en over het algemeen wil iedereen aardig gevonden worden. Zonde is het als men hierdoor confrontaties uit de weg gaat, geen feedback durft te geven, niet voor zijn mening durft uit te komen of zelfs over zijn eigen grenzen heen gaat. 

Deze leerzame cursus is bij uitstek geschikt als jij je herkent in één of meer van deze punten:

 • De aanwezigheid van angst belemmert je in je sociale gedrag.
 • Je wilt makkelijker omgaan met kritiek en waardering.
  Je stelt je vaak ondergeschikt op aan het belang van anderen.
  Je wilt kennis maken met andere vormen van gedrag.
  Je wilt graag beter voor jezelf opkomen
  Je zou graag je zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijkheid vergroten.


Deze assertiviteitstraining voor volwassenen is echter ook raadzaam als je regelmatig verkeerd begrepen wordt door het vertonen van te direct of agressief gedrag. Vindt men je soms arrogant of bazig? Wil je graag milder overkomen en werken aan assertief gedrag? Ook dan kan onze assertiviteitscursus je helpen om inzicht te krijgen en je sociale vaardigheden te verbeteren.

Inhoud assertiviteitstraining


Wij bieden twee trainingen in assertief communiceren aan. Beiden zijn qua inhoud en opbouw hetzelfde. De avondtraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en de dagtraining uit 4 dagdelen. Elke bijeenkomst heeft een mix van theorie en rollenspellen. In een veilige omgeving maak je kennis met assertiviteitstraining oefeningen en leer je effectief communiceren. De assertiviteitstrainingen van Psycholoog Nederland zijn praktisch, persoonlijk en doelgericht. Tijdens de bijeenkomsten leert men verschillende assertieve vaardigheden zoals; 

 •  
  gevoel uiten, 
  kritiek geven én ontvangen,
  nee zeggen,
  leren onderhandelen,
  waardering geven en ontvangen,
  emoties uiten en je mening geven,
  je ruimte innemen,
  positiever zelfbeeld creëren,
  negatieve gedachten uitdagen en grenzen stellen.
   

Jij bepaalt hierbij waar je de focus op wilt leggen: assertiviteit binnen je relatie, assertiviteit op de werkvloer, of beiden.

De assertiviteitstraining begint met een telefonische- of Skype intake waarin we jouw persoonlijke leerdoelen definiëren. Tussen elke bijeenkomt heb je telefonisch contact middels een coachkwartier, waarin persoonlijke aandacht en persoonlijke groei centraal staan. Ook is er te allen tijde mailcontact over je voortgang en obstakels mogelijk.

Assertiviteitstraining psycholoog Nederland

Als je kiest voor een assertiviteitstraining bij Psycholoog Nederland, kies je voor een professionele assertiviteitstraining onder begeleiding van een psycholoog. Het voordeel van een psycholoog als coach is dat de training in assertiviteit net iets dieper tot de kern komt. Onze kennis en kunde gebruiken wij om samen met jou obstakels oplossingsgericht uit de weg te ruimen. Een assertiviteitstraining en coaching van Psycholoognederland.org wordt vergoed door de verzekering.

Je kunt onze cursus assertiviteit op verschillende locaties volgen. Wij bieden assertiviteitstraining aan in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Hilversum. De locaties zijn allen goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.

Wil jij assertief en zelfverzekerd worden?

Wil jij leren hoe je op een manier die prettig voelt voor je jezelf en je mening op kunt komen? Kies dan voor jezelf en kies voor onze professionele assertiviteitstraining! 

Je kunt terecht voor assertiviteitstraining in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Hilversum.  

De assertiviteitstraining van Psycholoognederland.org kan ook grotendeels vergoed worden door de verzekering.

 


Mail ons op info@psycholoognederland.org of bel 0356315980 om een intake in te plannen.

 

 

 

 

Ervaringen deelnemers