Wat is assertiviteit?

Assertiviteit zou u kunnen omschrijven als: in staat zijn om op een rustige en zelfverzekerde wijze voor zelf op te komen en daarbij de ander in zijn waarde te laten en niet nodeloos te kwetsen.

meer informatie

Inhoud training

Onderwerpen die aan bod komen: Uw mening geven, grenzen leren stellen, durven weigeren, kritiek uiten en ontvangen, onderhandelen, emoties uiten, uitdagen negatieve gedachten, eigenwaarde verhogen.

meer informatie

Locaties en Data

U kunt de assertiviteitstraining op verschillende locaties volgen. In Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en in het Gooi. De locaties zijn allen goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.

meer informatie

De investering

De uitgebreide assertiviteitstraining van Psycholoog Nederland kan worden aangevuld met 3 extra individuele coachingsessies. Hierdoor kunt u zelf de intensiteit en investering van de training bepalen.

meer informatie

 • De investering

   

   

  3 opties tot betaling.

   

  1) U of uw werkgever betaald

  Indien de werkgever betaalt dan zijn onderstaande bedragen exclusief btw. Indien u zelf betaalt (privé) dan zijn de bedragen inclusief btw.

  Tijdelijk is de `training uitgebreid` 650 euro btw vrij voor particulieren.

  2) De training wordt vergoed vanuit de basis verzekering dmv een verwijsbrief.
 • U heeft dan wel een verwijsbrief van uw huisarts nodig.
 • Een behandeling wordt vergoed als uw klacht voldoet aan de criteria van een vergoedbare diagnose. Zowel de huisarts als de psycholoog van Psycholoog Nederland bekijkt of er sprake is van een diagnose. Met een verwijsbrief krijg je ook extra individuele gesprekken. De prijs van een groepsbehandeling is variabel. Dat ligt aan de zorgzwaarte en het aantal behandelminuten dat hierbij past. De prijzen die dan ook vermeldt staat bij optie 1 gelden niet. Dan zijn er ook 3 extra individuele gesprekken. Op vergoedingen kunt u hier meer over lezen. Tevens ook aan welke voorwaarden de verwijsbrief moet volstaan. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico. Dat gedeelte is wel voor uw rekening.
 • De training kan ook in de SGGZ worden gegeven

  Wanneer je samen met de diagnostiekmedewerker en de regiebehandelaar hebt besloten een groepsbehandeling assertiviteit naast je individuele therapie te volgen dan blijven de kosten gelijk. Je verplichte eigen risico en de 225 euro eigen bijdrage voor het gehele SGGZ traject.

 •