Wat is assertiviteit?

Assertiviteit zou u kunnen omschrijven als: in staat zijn om op een rustige en zelfverzekerde wijze voor zelf op te komen en daarbij de ander in zijn waarde te laten en niet nodeloos te kwetsen.

meer informatie

Inhoud training

Onderwerpen die aan bod komen: Uw mening geven, grenzen leren stellen, durven weigeren, kritiek uiten en ontvangen, onderhandelen, emoties uiten, uitdagen negatieve gedachten, eigenwaarde verhogen.

meer informatie

Locaties en Data

U kunt de assertiviteitstraining op verschillende locaties volgen. In Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en in het Gooi. De locaties zijn allen goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.

meer informatie

De investering

De uitgebreide assertiviteitstraining van Psycholoog Nederland kan worden aangevuld met 3 extra individuele coachingsessies. Hierdoor kunt u zelf de intensiteit en investering van de training bepalen.

meer informatie

 • De investering

   

   

  3 opties tot betaling.

   

  1) U of uw werkgever betaald

  Indien de werkgever betaalt dan zijn onderstaande bedragen exclusief btw. Indien u zelf betaalt (privé) dan zijn de bedragen inclusief btw.

  Voor particulieren die de training zelf of via hun aanvullende verzekering betalen is de prijs nu tijdelijk 650 euro incl btw!

  2) De training wordt vergoed vanuit de basis-ggz dmv een verwijsbrief.
 • U heeft dan wel een verwijsbrief van uw huisarts nodig.
 • Een behandeling wordt vergoed als uw klacht voldoet aan de criteria van een vergoedbare diagnose. Zowel de huisarts als de psycholoog van Psycholoog Nederland bekijkt of er sprake is van een diagnose. Met een verwijsbrief krijgt u ook 3 extra individuele gesprekken. U betaalt geen eigen bijdrage indien wij geen contract met uw verzekeraar hebben afgesloten. Dat doen we enkel voor cliënten die naast hun individuele behandeling een groepsbehandeling volgen. Wel betaalt u het jaarlijkse verplichte eigen risico. De prijs van een groepsbehandeling is variabel. Dat ligt aan de zorgzwaarte en het aantal behandelminuten dat hierbij past. De prijzen die dan ook vermeldt staat bij optie 1 en 3 gelden niet. U dient enkel het eigen risico te betalen. Op vergoedingen kunt u hier meer over lezen. Tevens ook aan welke voorwaarden de verwijsbrief moet volstaan.
 •  
  3) De training wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
  Voor particulieren die de training zelf of via hun aanvullende verzekering betalen is de prijs nu tijdelijk 650 euro incl btw!

  Naast psycholoog NIP is de trainer ook als psychosociaal counselor ingeschreven bij de Landelijke Vereninging Psychosociale Werkers.

  Daardoor is het mogeijk een vergoeding te krijgen via uw aanvullende verzekering. Wij zijn aangesloten bij de LVPW en het RBCZ. Er zijn 23 zorgverzekeringen die deze beroepsverenigingen erkennen en vergoeden de assertiviteitstraining gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier om te kijken of uw verzekering erbij staat. 

  Dit gaat dus NIET eerst van uw eigen risico af. Het komt uit een geheel ander "potje". Het aanvullende (alternatieve) potje.

  Sommige verzekeraars vergoeden geen groepstrainingen. Naast de training zijn er ook individuele consulten. De intake, acht e-mail consulten en acht telefonische consulten. Op de factuur komen deze individuele consulten te staan.