Positief opvoeden

 

Positief opvoeden. Voor al je vragen over opvoeden

Als het over het opvoeden van kinderen gaat, heeft iedereen een mening. Maar hoe weet je wat werkt en het bij jou past? Positief Opvoeden, Triple P helpt ouders en opvoeders hierbij.

Triple P reikt ouders verschillende strategieën aan voor de dagelijkse opvoedingspraktijk. De ouders leren hoe zij gewenst gedrag bij hun kind kunnen stimuleren en ongewenst gedrag kunnen reguleren. Ouders krijgen informatie over deze opvoedingsstrategieën en kunnen, als ze dat willen, ook begeleiding krijgen bij de toepassing ervan in hun eigen situatie.


Positief Opvoeden is een geweldige manier om op te voeden. Kinderen die door middel van de Triple P methode opgevoed worden, presteren goed op school. Ook maken ze gemakkelijk vrienden. Ze voelen zich goed over zichzelf. Ook is de kans op emotionele en gedragsproblemen op latere leeftijd kleiner. Positief Opvoeden is ook goed voor jou als ouder. Het helpt ouders om zich zelfverzekerder te voelen en minder stress te ervaren. Ook helpt het je om minder discussies met je partner te hebben over opvoeden.

De vijf basis principes zijn:

kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden

kinderen laten leren door positieve ondersteuning,

een aansprekende discipline hanteren,

realistische verwachtingen hebben goed voor jezelf zorgen

 

Bewijs:

Als je voor een opvoedkundig programma kiest, dan wil je het vertrouwen hebben dat het werkt. Positief Opvoeden, Triple P is één van de weinige programma’s in de wereld dat is onderbouwd door wetenschappelijk bewijs. Triple P is in meer dan 30 jaar tijd getest in duizenden gezinnen. Er zijn ruim 250 internationale onderzoeken en studies die aantonen dat het werkt, in verschillende culturen, sociaaleconomische groepen en in verschillende gezinsstructuren.

 

Duur en kosten:

Positief opvoeden bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur . Doordat we ‘oefenen’ met de manier van handelen kun je thuis je aanpak na de 1e week cursus, direct in de praktijk brengen.
Start: dinsdagavond 25 okt, dins 8 nov, dins 22 nov, dins 6 dec in Bussum
Cursus geld: 345,- per adres (max. 2 personen) . Inclusief materiaal en koffie /thee, en telefonisch contact.

 

 

 

U kunt ons bellen (035-6315980) om een intake in te plannen of een mail sturen ( info@psycholoog-nederland.org ).

Lees hier het gehele behandelaanbod van Psycholoog Nederland
Waar kan je terecht? Onze locaties