GZ-Psycholoog PN Psychosezorg

Kom bij PN PsychoseZorg werken! We zijn een leuk team en doen prachtige, state-of-the-art psychologische behandelingen. Dit alles vanuit een prachtige locatie in Utrecht centrum. 

We zoeken per 1 november 2024 een GZ-psycholoog voor 24-32 uur per week. 

 

PN PsychoseZorg

Wij zijn een in 2024 opgerichte afdeling binnen Psycholoog Nederland. De algemeen directeur van Psycholoog Nederland (Luchie Klein Twennaar) had reeds lang de wens om psychosezorg te gaan bieden, mede vanuit zijn persoonlijke ervaringen op dit gebied. Hij en Tonnie Staring hebben elkaar hierin gevonden en besloten om samen deze afdeling op te zetten. De afdeling zit op dit moment voornamelijk in Utrecht en betreft ambulante zorg, waarbij een cliënt en diens naasten tot maximaal 4 sessies per week zorg kunnen krijgen. Psycholoog Nederland zit ook in Hilversum, Amsterdam en Rotterdam. 

 

Stadia 1 tot en met 3 (zie stadiëringmodel in de Zorgstandaard Psychose) van psychotische stoornissen worden gediagnosticeerd en behandeld. De klachten kunnen positieve symptomen zijn (stemmen horen, andere hallucinaties, paranoia of gevoelens van dreiging, en andere wanen), negatieve symptomen (inactiviteit, weinig motivatie, etc.) of aanverwante klachten zoals zelfstigma, depressie, rouw, agorafobische angst en problemen in functioneren. De diagnose kan een psychotische stoornis zijn alsook bipolaire stoornis, borderline persoonlijkheidsstoornis, posttraumatische stressstoornis, obsessief-compulsieve stoornis, en meer. Ook helpen wij mensen die geen diagnose hebben in het psychose spectrum, maar wel een risicoprofiel op psychose (UHR). Het maakt hierbij niet uit of een cliënt ook bij een andere instelling in zorg is, mits wij de psychoseproblemen met een aanbod kunnen voorzien zoals nog niet elders loopt. 

 

Meer achtergrond, zorgaanbod, werkwijzen en de missie statement zijn op deze pagina te vinden: https://psycholoognederland.org/behandelingen/psychosezorg_verwijzers/

Jouw rol als GZ-psycholoog

De psychologen zijn in the lead op deze psychose afdeling. Ze doen intakes, uitgebreidere diagnostiek, contact met naasten en familie psycho-educatie, en behandelingen op gebied van psychose en veel voorkomende, aanverwante psychische problemen. Een klinisch psycholoog is bij psychotische stoornissen altijd de regiebehandelaar. Bij UHR is de GZ-psycholoog meestal regiebehandelaar. De psycholoog werkt ook samen met andere disciplines, zoals sociaal werkende, verpleegkundige en artsen / psychiaters waarmee samenwerkingsverbanden zijn. 

 

Waarden en houding

Gelijkwaardigheid, diversiteit omarmen, wetenschappelijkheid, en geloof in herstel zijn belangrijke waarden in het werken met psychose bij Psycholoog Nederland. De GZ-psycholoog heeft oprechte interesse in het verhaal van de cliënt. Hij of zij zoekt ook proactief samenwerking met naasten van de cliënt. En stelt zich bereikbaar op, als cliënt of naasten contact zoeken bij stress of zorgen. De GZ-psycholoog werkt in teamverband, en dit team vangt elkaar op in het werk en neemt soms taken van elkaar waar. Tot slot horen het naar buiten gaan en sporadisch huisbezoeken doen ook bij de werkzaamheden van de GZ-psycholoog in PN PsychoseZorg. 

 

Gewenste klinische vaardigheden

Qua klinische vaardigheden moet de GZ-psycholoog CAARMS-assessments kunnen, CGT bij psychose (CGTp), met families werken, en CGT basisprotocollen (angststoornissen, depressie, PTSS, COMET). Hij of zij kan goede psycho-educatie geven, en daartoe is up-to-date kennis van positieve symptomen, negatieve symptomen, psychotische stoornissen, trauma, etc. van belang. Optioneel is verder expertise in OCD, stoornissen in middelengebruik, ACT, CGTi, en in andere stoornissen en behandelingen. Aangezien psychose zelden tot nooit alleen komt, en vrijwel altijd verweven is met andere problematiek en hulpvragen, zal de GZ-psycholoog ook verschillende typen hulpvragen moeten bedienen. Wat niet tot nauwelijks zal plaatsvinden is persoonlijkheidstherapie, eetstoornis behandelingen, en bv. complexere behandelingen van stoornissen in middelengebruik.

 

Opleidingsmogelijkheden vanuit PN PsychoseZorg

Bovenstaande klinische vaardigheden zijn gewenst en als ze reeds aanwezig zijn, dan heeft dat de voorkeur. Indien nodig, worden de CAARMS en CGTp opleidingen nog georganiseerd, alsook leren werken met de naasten (zoals een psycho-educatie groep voor naasten). Wijze van intakes doen, het modulair werken, en andere aan psychose verwante interventies (trauma en psychose combinaties bv.) worden on the job geleerd middels o.a. deskundigheidsbevordering-sessies, werkbegeleiding en supervisie. De supervisie past binnen een vgct opleidingstraject. Binnen Psycholoog Nederland zijn er in de toekomst mogelijk opleidingsplekken tot klinisch psycholoog. 

 

Wat bieden we jou?

  • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden met een arbeidsduur van 24 tot 32 uur per week met bij goed functioneren uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
  • een salaris tussen € 4.785,- en € 6.264,- bruto per maand (FWG 65), op basis van een 36-urige werkweek;
  • ruim budget voor professionele ontwikkeling → bij een fulltime dienstverband jaarlijks € 2.000,- voor supervisie en € 1.500,- voor opleidingen/cursussen (bij een parttime dienstverband wordt dit bedrag naar rato toegekend);
  • vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%); 
  • pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
  • reiskostenvergoeding conform de cao ggz.

 

Meer informatie en solliciteren

Ben je al enthousiast, maar heb je nog vragen? Je kunt ons via verschillende kanalen bereiken:
E-mailadres: hr@psycholoognederland.org
HR-telefoon: 06-28434187 (bel of app ons)
Geen vragen meer? Dan zien wij graag jouw motivatiebrief en cv tegemoet per mail.

De vacature sluit op 16 augustus 2024. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 22 augustus. Je ontvangt op maandag 19 augustus bericht als je wordt uitgenodigd voor een gesprek. 

Belangrijk: het natrekken van referenties, het bekijken van online zakelijke informatie en het controleren van diploma’s kunnen onderdeel uitmaken van de procedure om in aanmerking te komen voor deze functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.