Patrick psycholoog NIP

Klik hier voor info Psycholoog Almere
( Locatie Almere, Kerkgracht 30
 

Over mij:

Ik ben Patrick, een betrokken psycholoog met een groot hart voor mensen.
Door mijn oordeelvrije en empathische houding zal jij je snel op je gemak voelen bij mij. Ik zal je spiegelen en respectvol confronteren. In de therapie zal je mij ervaren als iemand die naast je staat. Wij werken samen aan jouw klachten maar kijken ook naar hoe je jouw talenten en kracht kan inzetten en vergroten. Persoonlijke groei en zelfbeeld zijn vaak ook thema’s in de behandeling. Ik leer je hoe je op een andere manier met problemen in het leven om kan gaan. Hoe jij het stuur van je leven weer in eigen handen kunt nemen.

Ik werk met wetenschappelijk bewezen effectieve methoden zoals de Cognitieve Gedragstherapie (CGT). In de afgelopen jaren heb ik mensen gezien met uiteenlopende klachten en heb hen goed kunnen helpen. Ik vind het belangrijk om je een behandeling op maat te geven. In het begin van de behandeling wil ik een zo goed mogelijk beeld van jou krijgen: Wat zijn belangrijke levensgebeurtenissen geweest, hoe heeft dit je gevormd als mens en hoe kunnen we dit in verband brengen met de huidige problematiek. Naast dat ik je help met het bestrijden van je symptomen, behandelen we ook de onderliggende mechanismen. Ik werk dus samen met jou aan een langdurig herstel.

Opleiding:

Master klinische psychologie - Vrije Universiteit Amsterdam.

Werkervaring.

Ik heb een brede ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en heb zowel ervaring in de SGGZ als ook in de SBGGZ. Naast het geven van individuele psychotherapie, voer ik ook partner-relatie gesprekken en geef ik diverse groepstrainingen en groepstherapie.

Referenties

Referentie:
Hanneke, 30 (burn-out en eetstoornis) 5/5
“In mijn gesprekken met Patrick heb ik geleerd om breder en genuanceerder te kijken naar mezelf. Patrick is analytisch en weet de vinger op de zere plek te leggen. Hij confronteerde mij en hij heeft mij en spiegel voorgehouden. Niet altijd prettig maar hij deed dit altijd op een zeer respectvolle manier.  Hij kan zich sterk inleven en ik voelde mij snel bij hem op mijn gemak. Patrick is iemand die ook naar de onderliggende mechanismen kijkt en weet op die manier echt de angel uit het probleem te halen. Door de therapie ben ik weer de baas geworden over mijn eigen leven. Ik zou Patrick aanraden als therapeut omdat ik hem heb ervaren als iemand die echt naast je staat’’.

Nikki, 31 (angststoornis en relatieverslaving) 5/5

‘‘Ik ben zeer te spreken over de benadering van Patrick naar mijn innerlijke pijnen. De spiegel die Patrick mij voorhield was niet altijd even gemakkelijk en ik probeerde er steeds voor weg te lopen, door de rustige en voorzichtige aanpak van de behandeling zijn we door mijn schild heen gekomen en ben ik nu in staat om weer controle te hebben over mijn eigen ik. Patrick is niet alleen een goede therapeut maar ook een echt mensenmens waardoor je je snel op je gemak voelt. Een zeer empathisch persoon met een hoog inlevingsvermogen. Ik ben dankbaar dat ik bij Patrick terecht ben gekomen zonder zijn hulp zou ik nu niet de persoon zijn wie ik nu weer ben’’ 

Coen, 39 (depressie en pornoverslaving) 5/5
"Patrick is een therapeut die middels zijn positieve houding mij heeft aangezet het beste in mezelf naar boven te halen. De gesprekken met hem waren altijd heel fijn en vertrouwd. Door de therapie ben ik mezelf beter gaan begrijpen en weet ik beter mijn grenzen aan te geven. Ik leid hierdoor een meer harmonieus leven met minder stress en angst. Ik ben trotser op mezelf geworden. De wijze waarop hij mij deze kennis heeft gegeven verliep heel natuurlijk. Patrick is een fijne open persoonlijkheid en goede gesprekspartner. Hij heeft een terechte interesse in zijn cliĆ«nt. Patrick leert je om op een andere manier naar jezelf te kijken"