Alessandra Galli

Lizzy Ansinghstraat 163-2, 1072 RG Amsterdam

Ik hecht veel waarde aan een veilige en vasthoudende sfeer in de therapiekamer en investeer er veel in om deze te creëren en behouden.”


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Mijn naam is Alessandra Galli en ik ben een GZ-psycholoog en een psychodramatherapeut. Ik kom oorspronkelijk uit Italië en sinds 2006 heb ik in verschillende landen in Europa gewoond en gewerkt. Ik ben gewend geraakt aan een multiculturele omgeving en aan het voortdurend omschakelen tussen verschillende talen. Ik ben persoonlijk geïnteresseerd in theater en speeltechnieken en ben lang op zoek geweest naar een manier om deze activiteiten met mijn klinisch werk te integreren. Ik heb deze integratie in psychodrama gevonden waarvan methodes gebruik ik regelmatig in mijn behandelingen. 

Werkwijze

Als psycholoog werk ik cliëntgericht en geloof ik in het belang van de ervaring om in contact te komen met zichzelf, de ander en eigen emoties, in psychodrama woorden “al doende en ervarende komt men tot inzicht” (Jakob L. Moreno). Ik werk met enthousiasme met mijn cliënten samen om hun persoonlijke ontwikkeling en autonomie te
bevorderen en aan te moedigen. Ik hecht veel waarde aan een veilige en vasthoudende sfeer in de therapiekamer en investeer er veel in om deze te creëren en behouden. Tijdens mijn opleidingen ben ik geïnspireerd geraakt door Carl Rogers, de grondlegger van de humanistische – cliëntgerichte psychotherapie en Donald Winnicott, psychoanalyticus en
ante-litteram ontwikkeling psycholoog. Van de eerste heb ik onder andere de onvoorwaardelijke en open houding in het contact met mijn cliënten meegenomen en van de tweede het speelse karakter van het experimenteren met de realiteit (“Playing with reality”). Als clinicus heb ik met een breed spectrum van problematieken en doelgroepen gewerkt, van psychotische aandoeningen in de psychiatrie, tot speltherapie met kinderen, ouderbegeleiding en behandeling (o.a., CGT, IPT, DGT en cliënt-gericht psychotherapie) en diagnostiek (b.v., persoonlijkheid en neuropsychologisch onderzoek) van adolescenten en jongvolwassenen tot ouderen volwassenen.

Opleiding 

Experimentele psychologie en cognitieve neurowetenschappen (Universiteit van Padova, Italië) 
Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, RINO Amsterdam
Psychodrama opleiding NVGP – Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie
Interpersoonlijke psychotherapie – IPT – (basis) 

Gegevens

AGB:  94108733
Big:39928695625

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.


Info@psycholoognederland.org
Telefoon: 085 0645864