Janine Plaisier, psycholoog

Klik hier voor meer info Psycholoog Amsterdam
(Amsterdam centrum, Prins Hendrikkade 193-c)
 

Over mij:

Mijn behandelingen zijn erop gericht dat mensen zich al snel beter gaan voelen. Om oplossingen te vinden is het lang niet altijd nodig om diep in te gaan op het verleden. Ik help mensen om zicht te krijgen op het ontstaan van de klachten, maar ook om anders te denken of anders met de situatie om te gaan. Daardoor kunnen de klachten verminderen. Ook begeleid ik mensen bij het versterken van hun krachten en talenten, zodat zij weer meer van het leven kunnen genieten.

Ik vind het belangrijk om met een open en objectieve blik te kijken naar wat er speelt bij iemand en welke aanpak hem of haar het beste kan helpen. Er is geen ‘one-size-fits-all-behandeling’. Bij de ene persoon helpt de ene behandelmethode, bij de ander juist een andere. Mijn behandelingen stem ik dan ook af op de klachten van de persoon, en zijn of haar eigen voorkeur en mogelijkheden.

In de loop der jaren heb ik niet alleen levenservaring maar ook grondige kennis opgedaan van effectieve behandelmethoden. Ik gebruik met name gedragstherapie, cognitieve therapie, aandacht-, acceptatie- en oplossingsgerichte behandelingen.

Opleiding:

Master Sociale en Klinische Psychologie, Universiteit van Amsterdam.

Werkervaring:

Evy Psychologenpraktijk, Amsterdam. Individuele behandeling (depressie, angsten, trauma, stress, burnout, piekeren, negatief zelfbeeld, rouw) en relatietherapie. Tevens (groeps)programma’s: betekenis en mindfulnesstraining.

Extra studie:

-Relatie- en gezinstherapie
-Imaginaire Exposure
-Mindfulness en psychotherapie
-Mindfulnesstrainer
-Angst voor de dood en rouwverwerking
- EMDR (basis & vervolg cursus)
- ACT/Acceptance & Commitment Therapy
-CGT