Jolande Meijer, GZ-psycholoog

Klik hier voor meer info Psycholoog Amsterdam
(Amsterdam Noord)
 

Over mij:

"Ik zie het als mijn missie als psycholoog om mijn cliënten te begeleiden bij het creëren van een lichter en gelukkiger leven. Mijn stijl wordt gekenmerkt door een niet-oordelende, warme en betrokken houding. Mijn werkwijze is praktisch, aansluitend bij de hulpvraag en helder. 

Ik vind het een mooie uitdaging om samen met de client op zoek te gaan naar datgene wat hun leven uit balans brengt. Door met authentieke interesse te luisteren, het stellen van de juiste vragen, te confronteren wanneer nodig, worden niet helpende denk - en gedragspatronen blootgelegd. Door de patronen helder te zien hervinden mensen keuzevrijheid: ga je mee in een patroon of kies je een andere weg? Het is mijn doel om mensen technieken en vaardigheden aan te leren zodat zij in de toekomst zelf met problemen en moeilijkheden aan de slag kunnen. 

Een belangrijke inspiratiebron voor mij is the Work van Byron Katie. Door gedachtepatronen kritisch te onderzoeken komen cliënten gemakkelijker in contact met hun eigen innerlijke wijsheid. Daarnaast vind ik inspiratie in de mindfulness - en compassietraining. Elementen uit de mindfulnesstraining integreer ik in mijn behandelingen om meer rust te creëren, bewustzijn te vergroten en vaker te leven in het hier en nu waardoor het leven als rijker en meer intens ervaren wordt. Het is mijn ervaring als psycholoog dat mensen vaak een sterke innerlijke criticus hebben die het hen behoorlijk moeilijk kan maken en bijvoorbeeld perfectionisme en onzekerheid veroorzaakt. Met behulp van elementen uit de compassietraining leer ik mensen hoe zij op een meer vriendelijke en milde manier met zichzelf (en anderen) kunnen omgaan waardoor het leven letterlijk een stukje lichter wordt. Ik stimuleer mijn cliënten om dagelijks aandacht te besteden aan tevredenheid vanuit het motto 'alles wat je aandacht geeft wordt groter' en te leven aan de hand van de waarden die voor hen belangrijk zijn."

 

Opleiding:

Master Psychologie van de Arbeid, Gezondheid en Organisatie aan de Universiteit Utrecht
Mindfulness - en compassietrainer
EMDR therapie - basis
Oplossingsgerichte therapie 
Acceptance and Commitment Therapy: basis en verdieping

 

Werkervaring.

Skils

Zelfstandig uitvoeren van kortdurende behandelingsinterventies, verrichten van intakes en psychodiagnostisch onderzoek, het uitvoeren van diverse groepstrainingen op het gebied van assertiviteit, mindfulness en cognitieve therapie, contacten onderhouden met opdrachtgevers en werkgevers, deelname aan teamoverleg,supervisie en intervisie.

Salto Interventies

Zelfstandig uitvoeren van kortdurende behandelinginterventies, verrichten van intakes en psychodiagnostisch onderzoek,