Maaike Burgersdijk

Lizzy Ansinghstraat 163-2, 1072 RG Amsterdam

’Een zorgzame, diep menselijke confrontatie tussen twee mensen, van wie de een (over het algemeen, maar niet altijd) meer in de problemen zit dan de ander’

(Yalom, 1989).


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Mijn naam is Maaike en ik werk met veel toewijding en enthousiasme bij Psycholoog Nederland als GZ psycholoog en regiebehandelaar in de BGGZ en SGGZ. Ik vind het dapper dat je met je problemen aan de slag wilt gaan en help je graag verder waar jij vastloopt, het even niet meer weet, iets wilt verwerken of in dezelfde patronen blijft vervallen.

Zoals de quote van de bekende psychiater en psychotherapeut Irvin Yalom hierboven mooi weergeeft, geloof ik dat contact van mens tot mens de basis is voor een behandeling. In therapie biedt echt contact en verbinding de veiligheid en ruimte om kwetsbaar te kunnen zijn en te onderzoeken wat er nodig is om nieuwe stappen te kunnen nemen. Ik vind het belangrijk om naar mensen te kijken als geheel, in hun omgeving, met aandacht voor persoonlijke eigenschappen en verbanden te leggen tussen vroeger en nu, en het lichaam en de psyche. In contact met mij kan je humor en spontaniteit verwachten. Plezier maken en lachen geeft ontspanning, doen stress afnemen en geven ruimte om ook serieuze zaken weer aan te kunnen. Hoe blijf je overeind in lastige tijden en word je sterker in plaats van uitgeblust?

Ervaring

Ruim zeven jaar heb ik bij een grote verslavingszorginstelling gewerkt en daarnaast een klein jaar in een andere psychologen praktijk. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met het behandelen van jongeren en volwassenen met allerlei andere klachten zoals angst en paniek, somberheid, traumatische ervaringen, rouwproblematiek, onzekerheid, perfectionisme, burn-out klachten, ADHD en diep ingesleten patronen in gedrag en relaties. Ik werk met verschillende methodieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

Opleiding

Klinische en gezondheidszorgpsychologie, Universiteit Utrecht
Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW)
Schematherapie basiscursus, Forta Opleidingen
Schematherapie bij adolescenten vervolgcursus, Van Genderen Opleidingen Utrecht
EMDR basiscursus, Cure & Care Development Arnhem
MBT, mentaliseren als psychotherapeutisch gereedschap, RINO groep Utrecht
Community Reinforcement Approach (CRA verslavingsbehandeling), Roozen en Meyers BV

Gegevens

AGB: 94103663
BIG: 89923442525

 

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.


Info@psycholoognederland.org
Telefoon: 085 0645864