Margina Ruiter

Diemenstraat 202, 2518 VH Den Haag

Ik ben Margina Ruiter en ben gevestigd als psycholoog in Den Haag. Je kunt bij mij terecht voor uiteenlopende klachten. Zo kun je je bij mij aankloppen voor het behandelen van een depressie, angstklachten of een burn-out, maar ik kan je ook helpen bij diverse mildere problematiek. Persoonlijke groei en zelfbeeld zijn vaak ook thema’s in de behandeling.


of bel +31 (0)35 631 59 80 om een intake in te plannen.

Eerste gesprek

Het eerste gesprek is een wederzijdse kennismaking. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat we een goede klik hebben met elkaar. In deze fase gaan we ook de hulpvraag verduidelijken. Wie ben je? Wat is je achtergrond? Waar loop je tegenaan? Wat wil je graag veranderen? Dit gaan we samen onderzoeken. Vervolgens gaan we aan de slag met het vervolgtraject.

Maatwerk

Naar aanleiding van ons eerste gesprek ga ik een behandelplan opstellen en dat met jou bespreken. Samenspraak tijdens de therapie vind ik belangrijk, want ik ben ervan overtuigd dat aansluiting en samenwerking de manier is om mensen te ondersteunen of helpen bij hun groei en ontwikkeling. Tijdens de sessies werken we samen aan jouw klachten, maar besteden we ook aandacht aan je krachten en mogelijkheden. Hoe kun je deze inzetten om je doel in therapie te bereiken? Tevens leer je om bewust te worden van jouw gevoelens, gedachtes, overtuigingen en gewoontes, en wat het
effect hiervan is op jouw gedrag. Dit kan door middel van een goed gesprek, maar we kunnen ook iets actiefs doen, zoals wandelen of een schrijfoefening of iets creatiefs. Uiteraard is dit allemaal afhankelijk van je hulpvraag. In de therapie werk ik met wetenschappelijk bewezen effectieve methoden, zoals cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte psychologie.

Open en betrokken

In mijn werkwijze ben ik open en betrokken. Ik heb een groot hart voor mensen en ben oprecht geïnteresseerd in wat de ander beweegt. Ik kan goed tot de kern van het probleem doordringen en weet op natuurlijke wijze de ander te motiveren en te stimuleren. In de therapie zal je mij ervaren als iemand die naast je staat.

Opleiding

PhD Human Learning and Performance Erasmus Universiteit in Rotterdam
Master Klinische Psychologie Universiteit Leiden
Bachelor Beeldende Kunsten, Koninklijke Academie der Beeldende Kunsten in Den Haag

Werkervaring

Een aantal jaar heb ik gewerkt als promovendus in de onderwijspsychologie aan de Erasmus Universiteit. Een leerzame loopbaanperiode waar ik lesgeven combineerde met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens het doceren van klinische vakken, merkte ik dat de geestelijke gezondheidzorg mij trok en ben ik deeltijds gaan werken als psycholoog in de generalistische basiszorg. Mijn positieve ervaringen hier hebben tot het besluit geleid om de overstap te maken van de wetenschap naar de klinische praktijk. Een stap waar ik nog steeds heel blij mee ben. Momenteel ben ik werkzaam als psycholoog bij Psycholoog Nederland en
bij Psyon.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.