Denise Zigterman

Simon van Ooststroomhof 68, 2341 KG Leiden - Oegstgeest

Open en accepterende houding, uitgaande van groeiverlangen en veranderwens van cliënt.
Snelle analyse van problematiek
Pragmatische aanpak vanuit het hier en nu
Uitgebreide kennis en vaardigheid in zowel individuele behandeling van angst, stress/burnout, werkgerelateerde problemen en depressie alsook groepstherapie.
Bekend en ervaren met Cognitieve Gedragstherapie, Oplossingsgerichte Therapie en Accaptance en Committment Therapie


of bel +31 (0)35 631 59 80 om een intake in te plannen.

Over mij:

Ik ben 25 jaar werkzaam als psycholoog in tal van verschillende werkvelden. Zo ben ik aanvankelijk begonnen in de werkgerelateerde psychologie. Opgeleid als cognitief gedragskundige maakte in ik in het begin vooral gebruik van deze behandeltechniek. Later heb ik ook de opleiding Oplossingsgerichte Therapie gedaan. Qua vaardigheid leerde ik in deze branche om op basis van gemeenschappelijke onderliggende belangen tot samenwerking te komen met partijen die ogenschijnlijk tegengestelde belangen hebben. Ik vond het heel bevredigend om op die manier bij te dragen aan het verbeteren van gezondheid en arbeidsomstandigheden alsook het vergroten van de tevredenheid bij werkgevers  door de snelle en pragmatische manier van werken in deze branche. Aansluitend heb ik mij mogen verdiepen in angstbehandeling in de breedste zin van het woord zoals paniek, claustrofobie, hoogtevrees, controledrang, vliegangst en sociale fobie. Ook het leren omgaan met perfectionisme heeft hierin een prominente rol gespeeld.

Hierbij heb ik mij verdiept in verschillende ontspanningstechnieken, mindfulness en zijnsoriëntatie en heb ik veel ervaring opgedaan in het stapsgewijs hanteerbaar maken van angstige situaties. De laatste jaren heb ik mij verdiept in het ondersteunen bij het dragelijk maken van duurzaam moeilijke situaties zoals het leren leven met pijn, ongemak, afscheid en/of handicaps. Naast Accaptance en Commitment therapie maak ik ook regelmatig gebruik van technieken uit de zijnsoriëntatie. Hierbij is het leren aanvaarden van wat is en mogelijk onveranderbaar is, een centraal aspect.

Werkwijze:

In de intake wordt samen met de cliënt gekeken naar de hulpvraag en de veranderwens. Afhankelijk van de aard van de problemen en de wensen van de cliënt wordt een behandelplan opgesteld en een behandeltechniek(en) gekozen. De wensen en vooral de belangrijke levenswaarden van de cliënt zijn voor mij leidend. Vrijwel altijd wordt er gestreefd naar het verminderen van klachten en is het van belang dat cliënt weer een duurzaam gevoel van zelfsturing krijgt en daarbij een groter vermogen ontwikkelt om met zijn/haar uitdagingen om te gaan. Dit vindt plaats door gedurende de therapie te oefenen in gedragsverandering.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen.

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf.