Wijzigingen voor bestaande cliënten 2021

Wijzigingen voor bestaande cliënten 2021 

Of jouw kosten per 1 januari 2022 wijzigen is afhankelijk of je zelf bent overgestapt naar een andere zorgverzekeraar of dat je huidige zorgverzekeraar de voorwaarden heeft gewijzigd. In beide gevallen kan dit gevolgen hebben voor jouw eigen bijdrage in 2022, lees hieronder wat voor jou van toepassing is.

LET OP: tot en met 31 december 2021 is het nog mogelijk om (meerdere keren) van zorgverzekering te wisselen.  

Overstappen naar een zuivere restitutiepolis
Stap je over naar een zuivere restitutiepolis in 2022, dan ontvang je de door jou betaalde eigen bijdrage (maximaal €225) aan Psycholoog Nederland volledig terug. Niet te verwarren met het eigen risico van de zorgverzekering. Voorwaarde is dat je nog minimaal twee afspraken hebt in 2022 en het restitutieverzoek indient vóór 1 april 2022. Mail jouw restitutieverzoek mail je naar naar info@psycholoognederland.org.

Voor een overzicht van de zuivere restitutiepolissen kun je kijken op:

Overstappen naar een combinatie- of naturapolis
Ben je al in behandeling bij Psycholoog Nederland en stap je over naar een andere zorgverzekering. In dit geval gelden voor jou dezelfde voorwaarden als voor nieuwe cliënten van Psycholoog Nederland. We rekenen dan het gemiddeld gecontracteerd tarief van je zorgverzekering. Hierdoor ga je een eigen bijdrage betalen. In de meeste gevallen is de eigen bijdrage gemiddeld 25% van de factuur. Om dit te voorkomen kan je tot 31-12-2021 wisselen naar een zorgverzekering met een zuivere restitutiepolis.

Voorwaarden huidige zuivere restitutiepolis zijn gewijzigd.
Onder andere Ohra en Nationale Nederlanden hebben hun zuivere restitutiepolis aangepast naar een combinatiepolis. Dit betekent dat in 2022 nog maar 75% van de GGZ wordt vergoed. Hierdoor brengt Psycholoog Nederland deze cliënten een eigen bijdrage in rekening van €22,50 per sessie met een maximum van €225 in 2022. Om dit te voorkomen kan je tot 31-12-2021 wisselen naar een zorgverzekering met een zuivere restitutiepolis.    

Je blijft bij je huidige zorgverzekering
Als de voorwaarden van je huidige zorgverzekering niet zijn gewijzigd blijven de bestaande afspraken ook voor 2022 gelden. Dit betekent bij een zuivere restitutiepolis geen eigen bijdrage en bij een naturapolis een eigen bijdrage van €22,50 per sessie met een maximum van €225. De reeds betaalde eigen bijdrage in 2021 tellen mee voor dit maximum bedrag. Indien je alsnog overstapt naar een zuivere restitutiepolis ontvang je de door jouw betaalde eigen bijdrage aan Psycholoog Nederland volledig terug.

Kijk voor meer informatie en veel gestelde vragen op:

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.


Info@psycholoognederland.org
Telefoon: 085 0645864