Non-verbale groepstherapie

Bij Psycholoog Nederland Rotterdam wordt non-verbale therapie aangeboden door beeldende en dramatherapeutische oefeningen en opdrachten.

Wil jij je aansluiten bij een groepstraining non-verbale therapie?
Dit kan via je behandelaar.

Waarom non-verbale groepstherapie?

De kracht van non-verbale therapie is dat deze zich richt op het ervaren en voelen en minder op het cognitieve brein. Soms is het gemakkelijker om te verbeelden dan de dingen onder woorden te brengen. Bij non-verbale therapie kunnen onbewuste en bewuste gevoelens of ervaringen worden verbeeld en is hierdoor inzichtgevend. Voor mensen die moeilijk kunnen praten kan dit een beginpunt zijn om er over in gesprek te gaan in een verbale therapie. Voor mensen die juist heel makkelijk praten, kan de non-verbale therapie helpen te vertragen en stil te staan bij het gevoel. Doordat non-verbale therapie een product of een ervaring oplevert, blijft het langer in het geheugen opgeslagen dan een gesprek. Vaak is deze therapie daarom een goede ondersteuning van of toevoeging aan een verbale therapie. Door op een andere manier je problemen te benaderen wordt het creatief denken gestimuleerd. Creatief denken helpt je om wat makkelijker, breder en meer oplossingsgericht te kunnen denken i.p.v. steeds in dezelfde cirkeltjes te denken.

Voor wie is de groepsbehandeling bedoeld?

Voor iedereen die moeite heeft met verbale therapie of juist te gemakkelijk praat en weinig voelt, voor wie affiniteit heeft met de therapievorm of met de thema’s en denkt dat de verbale therapie kan verdiepen of aanvullen. Hierdoor is deze therapie o.a. geschikt voor mensen met een depressie, met angsten, borderlineproblematiek of ondersteunend na traumatherapie.

Praktische informatie

De groepstherapie vindt vooralsnog alleen plaats op onze locatie in Rotterdam. Voor meer informatie over de locatie, het aantal bijeenkomsten en tijden verwijzen we je graag naar je behandelaar. Hij of zij kan je aanmelden en je ontvangt vervolgens alle benodigde informatie.

Hoe ziet de groepsbehandeling eruit?

De therapie wordt gegeven door 2 therapeuten, Annemieke en Nienke.
De groepstherapie start steeds met een beeldende opdracht. Dit houdt in dat je iets maakt met verf, krijt, potlood enz. Hierbij gaat het nadrukkelijk niet over of iets mooi is, maar het gaat over wat je uitdrukt. Daarna wordt er een drama-oefening gedaan, waarbij het lichaam, de stem of foto’s iets gaat verbeelden/uitdrukken.

De thema’s zijn: Verdriet, Angst, Boosheid, Blij-zijn, Grenzen (voelen/aangeven/accepteren), Zelfbeeld, Loslaten (van wat je los wilt laten) en thema’s die door de groep worden aangedragen.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.