Aanmelding basis-GGZ en/of SGGZ

 

 

Bel ons op 0356315980 of maak zelf een belafspraak

Onze behandelingen worden vanuit de basis verzekering vergoed!

Wordt zonder wachtlijst snel geholpen! Intake basis-ggz of intake diagnostiek specialistische GGZ is meestal dezelfde week of de week na de telefonische screening.

Telefonische screening

Omdat een psycholoog de telefonische intake doet, weten wij veel beter welk zorgaanbod bij jouw hulpvraag past. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor basis-GGZ of gespecialiseerde GGZ.

Ons bellen

Bel ons op 0356315980. Het kan zijn dat de lijn even bezet is vanwege de telefonische screening die wij doen. Laat dan een bericht achter. Wij proberen je dezelde dag nog terug te bellen. Je kan ook een mail sturen naar info@psycholoognederland.org.

Wij bellen

Plan zelf je telefonische intake. Je kan via onze online agenda zelf een tijdstip en datum kiezen waarop wij je opbellen.

Verwijsbrief

Voor vergoede zorg is een verwijsbrief nodig. Deze moet je bij de intake meenemen. De datum op de verwijsbrief moet voor de intakedatum liggen.

 

Vergoeding Basis-GGZ

Betalingen gaan per traject ( aan de hand van zorgzwaarte) en niet meer per sessie zoals een aantal jaar geleden. Dat houdt bijvoorbeeld in dat een intensief traject een bandbreedte heeft van ongeveer 8 tot 10 sessies. Dus hetzelfde factuurbedrag als je 8 of 10 sessies hebt gehad.

Dat houdt financieel het volgende in:
Bij een restitutiepolis / vrije zorgkeuze krijg je 100% vergoed. Bij een basisverzekering (natura) wordt het traject grotendeels (70% tot 100%) door jouw verzekering vergoed.

 

Onze tarievenlijst basis-ggz

Uitleg zorgtrajecten basis-ggz

Zelf betalen

Vergoeding via werkgever

Vergoeding SGGZ

In de SGGZ is er eerst diagnostiek en aansluitend behandeling. Een SGGZ traject heeft een zorgpad waarbij een behandelteam zich met jouw hulpvraag bezig houdt. Naast de diagnostiek en individuele therapie kan er ook een groepsbehandeling en/of extra modules via beeldbellen plaats vinden.

Dat houdt financieel het volgende in:
Bij een restitutiepolis / vrije zorgkeuze krijg je 100% vergoed. Bij een basisverzekering (natura) vragen wij een een eigen bijdrage van 225 euro voor het behandeltraject in de SGGZ. Indien je na ons diagnostiektraject bij ons stopt omdat je niet in behandeling wil of dat wij toch niet de geschikte hulp kunnen bieden, dan is er geen eigen bijdrage. Middels een akte van Cessie geef je ons toestemming dat wij de factuur rechtstreeks bij jouw verzekering mogen indienen. De factuur voor de eigen bijdrage sturen wij na de behandeling. Let op! CZ-groep en Menzis accepteren geen akte van cessie. Dat betekent dat jijzelf de factuur indient bij je verzekeraar en daarna ons betaald.

 

Contractvrije zorg

Wij hebben ervoor gekozen om GEEN contracten met zorgverzekeraars aan te gaan. De reden hiervooor is dat wij anders te snel aan het zorgkostenplafond zitten. Wij moesten in het verleden hierdoor wachtlijsten en een cliƫntenstop hanteren. Daar hebben wij nu geen last meer van.

Factuur traject:

Wanneer het zorgtraject is afgesloten sturen wij een factuur. In de basis-GGZ zal dit via Famed gaan. Deze kan je bij je verzekeraar indienen. Vaak betaalt de verzekeraar binnen 10 werkdagen het factuurbedrag uit. Dit zal jouw verzekeraar op je rekening overmaken. Je kan vervolgens de factuur aan Famed betalen ( kan ook in termijnen).


Gegevens voor verzekering

Wanneer je informeert voor eventuele vergoedingen bij jouw verzekering, dan kan je de volgende gegevens over B4 Solutions (Psycholoog Nederland) doorgeven:

B4 Solutions GGZ-instelling.
hoofdvestiging: Vondellaan 45, 1401 RX in Bussum
AGB-code: 22-220682
Vertel ook dat wij het marktcomfort tarief van jouw zorgverzekering hanteren indien je basis-ggz bij ons afneemt.

Aanvullende voorwaarden.

Via deze link kan je onze aanvullende voorwaarden aantreffen. Deze sturen wij ook in de bevestigingsmail op die je krijgt wanneer de intake wordt ingepland.