Aanmelding

 

Wordt zonder wachtlijst snel geholpen! Intake is meestal dezelfde week of de week na de telefonische intake. Na de intake kan de behandeling meteen starten.

Intake inplannen

 

Verwijsbrief in ons bezit = dezelfde dag al de telefonische intake. (verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoede zorg)

 

Stap 1 Verwijsbrief

Verwijzende arts verstuurd

- Heeft de verwijzende arts rechtstreeks per fax ( 035-3038155) of via zorgdomein ( Psycholoog Nederland) verwezen? Dan nemen wij contact met je op.

Heb je zelf een verwijsbrief in bezit?

Dan zijn er 2 opties:

1) Je kan de verwijsbrief per post sturen naar: Psycholoog Nederland, t.a.v. aanmeldingen, Vondellaan 45, 1401RX Bussum.

2) Je kunt een goed leesbare foto/scan van de verwijsbrief naar ons E-mailen ( info@psycholoognederland )

Stap 2 Vragenlijst

Nadat wij de verwijsbrief hebben ontvangen versturen wij je een vragenlijst. Wij vinden het erg belangrijk dat er eerst een psycholoog jouw klachten en omstandigheden onderzoekt die het maakt dat je nu hulp zoekt. Daarom willen wij je eerst een online vragenlijst laten invullen met enkele open vragen. De vragenlijst zal vanaf telepsy verzonden worden. Ook krijg je van ons een E-mail waarin wij de eventuele eigen bijdrage uitleggen en je ook meteen een link naar een online agenda sturen waar je meteen een telefonische intake kan inplannen bij één van onze psychologen.

Stap 3 Telefonische intake

Nadat de vragenlijst is ingevuld is er een telefonisch contact met een psycholoog. Dat kan dezelfde dag nog plaastvinden. Omdat een psycholoog de telefonische intake doet, weten wij veel beter welk zorgaanbod bij jouw hulpvraag past. Tijdens dit gesprek worden de antwoorden op de vragenlijst besproken. Daarnaast of je in aanmerking komt voor basis-GGZ.

Stap 4 Start behandeling

Intakegesprek basis-GGZ

Indien er voor basis-GGZ wordt gekozen, dan zal er meteen tijdens de telefonische intake een intakegesprek worden gepland bij de uitvoerend behandelaar bij je in de buurt.

 

Toch bellen?

Je kan ons ook bellen voor meer informatie over vergoedingen of over ons zorgaanbod. Indien je telefonisch contact legt voor een mogelijke intake, dan noteren wij jouw gegevens en vragen om ons een verwijsbrief te mailen ( stap 1). Aansluitend krijg je ook onze digitale vragenlijst toegestuurd (stap 2)

Bel ons op 0356315980.
Je kan ook een mail sturen naar info@psycholoognederland.org

 

Vergoedingen

 
Klik op de onderstaande kopjes voor meer informatie over het onderwerp. Er verschijnt dan een nieuw venster.

Lees onderstaande kopjes goed door. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. Er is bijvoorbeeld:
- Een eigen risico die voor iedere NL-er verplicht is. Dat is 385 euro per jaar.
- Een mogelijke eigen bijdrage ( zie tarievenlijst).
- Betalingen gaan per traject ( aan de hand van zorgzwaarte) en niet meer per sessie zoals een aantal jaar geleden ( zie uitleg zorgtrajecten). Dat houdt bijvoorbeeld in dat een intensief traject een bandbreedte heeft van ongeveer 8 tot 10 sessies. Dus hetzelfde factuurbedrag als je 8 of 10 sessies hebt gehad.

 

Uitleg zorgtrajecten basis-ggz

Onze tarievenlijst

 

 

Gegevens voor de verzekering:

Wanneer je informeert voor eventuele vergoedingen bij jouw verzekering, dan kan je de volgende gegevens over B4 Solutions (Psycholoog Nederland) doorgeven:

B4 Solutions GGZ-instelling.
hoofdvestiging: Vondellaan 45, 1401 RX in Bussum
AGB-code: 22-220682
Vertel ook dat wij het marktcomfort tarief van jouw zorgverzekering hanteren.


Er zijn 3 opties om bij ons te betalen voor de behandeling/therapie:

1) Vergoeding vanuit de basisverzekering

2) Zelf betalen

3) Vergoeding via werkgever/eigen bedrijf

 

Aanvullende voorwaarden.

Via deze link kan je onze aanvullende voorwaarden aantreffen. Deze sturen wij ook in de bevestigingsmail op die je krijgt wanneer de intake wordt ingepland.