Aanmelding basis-GGZ en/of SGGZ

 

 

Bel ons op 0356315980 of maak zelf een belafspraak

Onze behandelingen worden vanuit de basis verzekering vergoed!

Wordt zonder wachtlijst snel geholpen! Intake basis-ggz of intake diagnostiek specialistische GGZ is meestal dezelfde week of de week na de telefonische screening.

Telefonische screening

Omdat een psycholoog de telefonische intake doet, weten wij veel beter welk zorgaanbod bij jouw hulpvraag past. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor basis-GGZ of gespecialiseerde GGZ.

Ons bellen

Bel ons op 0356315980. Het kan zijn dat de lijn even bezet is vanwege de telefonische screening die wij doen. Laat dan een bericht achter. Wij proberen je dezelde dag nog terug te bellen. Je kan ook een mail sturen naar info@psycholoognederland.org.

Wij bellen

Plan zelf je telefonische intake. Je kan via onze online agenda zelf een tijdstip en datum kiezen waarop wij je opbellen.

Verwijsbrief

Voor vergoede zorg is een verwijsbrief nodig. Deze moet je bij de intake meenemen. De datum op de verwijsbrief moet voor de intakedatum liggen.

 

Vergoeding Basis-GGZ

De tarieven voor een behandeling bij de  Basis-GGz zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Aan de hand van de zorgzwaarte ontvang je een kort, middel of intensief traject. Aan het eind van het traject kan je de declaratie bij de verzekering indienen.

Dat houdt financieel het volgende in:
Bij een restitutiepolis / vrije zorgkeuze krijg je 100% vergoed. Bij een basisverzekering (natura) wordt het traject grotendeels door jouw verzekering vergoed. Wij vragen dan een vaste eigen bijdrage per sessie. Zie de link 'tarievenlijst BGGZ/SGGZ 2020' hieronder voor verdere uitleg.

 

Tarievenlijst BGGZ/SGGZ 2020

Zelf betalen

Vergoeding via werkgever

Tarievenlijst BGGZ 2019

Vergoeding SGGZ

In de SGGZ is er eerst diagnostiek en aansluitend behandeling. Een SGGZ traject heeft een zorgpad waarbij een behandelteam zich met jouw hulpvraag bezig houdt. Naast de diagnostiek en individuele therapie kan er ook een groepsbehandeling en/of extra modules via beeldbellen plaats vinden.

Dat houdt financieel het volgende in:
Bij een restitutiepolis / vrije zorgkeuze krijg je 100% vergoed. Bij een basisverzekering (natura) vragen wij een een eigen bijdrage van 225 euro voor het behandeltraject in de SGGZ. Indien je na ons diagnostiektraject bij ons stopt omdat je niet in behandeling wil of dat wij toch niet de geschikte hulp kunnen bieden, dan is er geen eigen bijdrage.

 

Contractvrije zorg

Wij hebben ervoor gekozen om GEEN contracten met zorgverzekeraars aan te gaan. De reden hiervooor is dat wij anders te snel aan het zorgkostenplafond zitten. Wij moesten in het verleden hierdoor wachtlijsten en een cliëntenstop hanteren. Daar hebben wij nu geen last meer van.

Factuur traject:

Wanneer het zorgtraject is afgesloten sturen wij een factuur. Zie de link 'tarievenlijst BGGZ/SGGZ 2020' hieronder voor verdere uitleg.

Tarievenlijst BGGZ/SGGZ 2020


Gegevens voor verzekering

Wanneer je informeert voor eventuele vergoedingen bij jouw verzekering, dan kan je de volgende gegevens over B4 Solutions (Psycholoog Nederland) doorgeven:

B4 Solutions GGZ-instelling.
hoofdvestiging: Vondellaan 45, 1401 RX in Bussum
AGB-code: 22-220682

Aanvullende voorwaarden.

Via deze link kan je onze aanvullende voorwaarden aantreffen. Deze sturen wij ook in de bevestigingsmail op die je krijgt wanneer de intake wordt ingepland.