FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen over onder andere vergoedingen, behandelingen en algemene kwesties. Staat je vraag er niet bij? Bel ons dan via ons algemene telefoonnummer 085 – 06 45 864

Algemeen

Ik heb een nieuw adres / adreswijziging

Om een adreswijziging door te geven kun je een mail sturen naar info@psycholoognederland.org. Vermeld hierbij je volledige naam, je oude adres en je nieuwe adres. Wij zullen deze verwerken en je een bevestiging sturen.

Mijn patiëntenportaal werkt niet / Ik kom niet in mijn patiëntenportaal

Wat vervelend. Klik op onderstaande button om het document te openen waarin je instructies kunt vinden. Kom je er nog steeds niet uit, bel dan ons Customer Care Center

Ik spreek Engels, kan ik dan bij jullie in zorg komen?

Ja, wij hebben meerdere psychologen in dienst die behandelingen in het Engels kunnen verrichten.

Wat is jullie werkwijze?

De behandelingen van Psycholoog Nederland zijn kortdurend en oplossingsgericht. Hier kun je meer over lezen op onze pagina ‘Werkwijze’. Klik op onderstaande knop om hierheen te gaan.

Behandelingen

Ik wil graag in behandeling, hoe doe ik dit?

Als je je wil aanmelden om bij ons in behandeling te komen hebben wij allereerst een verwijsbrief van je huisarts nodig. Deze kan de huisarts via ZorgDomein sturen, of je kunt deze zelf naar ons toesturen middels het contactformulier onderaan elke pagina op de website. Zodra wij deze in goede orde ontvangen hebben, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Behandelen jullie ook kinderen / ik ben op zoek naar iemand die mijn kind kan behandelen

Nee, op dit moment behandelen wij geen kinderen. Wij behandelen alleen individuen vanaf 18 jaar oud. 

Welke behandelingen bieden jullie aan?

Wij bieden zowel monodisciplinaire en multidisciplinaire zorg (basis- en gespecialiseerde GGZ). Op de pagina ‘Vergoedingen’ kun je een overzicht vinden van alle behandelingen die wij bieden. 

Ik sta onder bewind. Kan ik dan bij jullie in behandeling?

Als je onder bewind staat kun je in behandeling komen. Je moet hiervoor wel schriftelijke toestemming hebben van de bewindvoerder. 

Bieden jullie ook behandelingen in het Engels?

Ja, wij hebben meerdere psychologen die behandelingen in het Engels kunnen verrichten. Informeer bij het Customer Care Center bij welke psycholoog je in behandeling kunt.

In welke talen bieden jullie behandelingen aan?

Wij bieden momenteel behandelingen aan in het Nederlands, Engels en Turks. Informeer bij het Customer Care Center bij welke psycholoog je in behandeling kunt. 

Vergoedingen

Waarom hebben jullie geen contracten met zorgverzekeraars?

Psycholoog Nederland wil iedereen gelijke zorg kunnen bieden. Hierom kiezen wij ervoor geen contracten met zorgverzekeraars aan te gaan. Dit resulteert erin dat wij zo goed als geen wachtlijsten hebben, omdat wij niet worden beperkt in de hoeveelheid zorg die wij mogen uitvoeren.

Worden mijn behandelingen wel vergoed als jullie geen contracten met zorgverzekeraars hebben?

De GGZ wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Omdat we geen contracten hebben met zorgverzekeraars, moet je – als je niet verzekerd bent bij Achmea – zelf zorgkosten declareren bij je zorgverzekeraar. Hiervoor ontvang je van ons één keer per maand een declaratie, die je vervolgens indient bij je zorgverzekering. Over het algemeen ontvang je binnen enkele dagen de vergoeding van je zorgverzekeraar op je rekening. Met deze vergoeding betaal je vervolgens onze factuur. 

Je zorgverzekering vergoedt gemiddeld genomen 75% van de declaratie die je instuurt bij je verzekeraar. De 25% die je niet vergoed krijgt, nemen wij voor onze rekening tot en met het einde van het jaar. Daarna geven we je de mogelijkheid om in december te kiezen om over te gaan naar een andere zorgverzekering die de zorg wél volledig vergoedt. Kies je daar niet voor? Dan gaan we na het eind van het jaar over tot factureren van een eigen bijdrage. Om je te helpen om hierin de juiste keuzes te maken krijg je van ons rond begin december uitgebreide informatie. 

Het zou kunnen zijn dat de vergoeding op je eerste declaratie lager uitvalt. Kijk dan goed of dit komt doordat je verplichte eigen risico wordt aangesproken. Dit is minimaal 385 euro per jaar en maximaal 885 euro. Hoeveel eigen risico je nog open hebt staan weten wij niet. Dit kun je navragen bij je eigen zorgverzekeraar.

TIP!: Je kunt bij je zorgverzekeraar een betalingsregeling treffen en je verplichte eigen risico in termijnen betalen. Neem hiervoor contact op met je eigen zorgverzekeraar. 

Mijn verzekeraar vergoed bepaalde kosten niet. Wat nu?

Gaat de vraag over de vergoeding die je zorgverzekeraar heeft overgemaakt en heeft dit niet te maken met het eigen risico of eigen bijdrage? Reageer dan op de mail die je van afdeling facturatie (factuur@psycholoognederland.org) gehad hebt, en stuur de vergoeding specificatie mee die je van de zorgverzekeraar ontvangen hebt. 

Telefonisch kunnen we geen vragen beantwoorden over gespreid betalen, uitstel van betaling of betalingsregelingen. Je kunt voor vragen de betreffende afdeling bereiken door een mail te sturen aan declaratie@psycholoognederland.org. Zij zullen naar aanleiding van je mail telefonisch of schriftelijk contact met je opnemen.

Welke tarieven hanteren jullie?

Wij hanteren tarieven die de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) bepaald heeft. Via onderstaande knop kun je deze controleren en de Tarievenzoeker gebruiken. 

Als jullie geen contracten hebben, hoe weet ik dan dat ik niet teveel betaal en de zorgkwaliteit in orde is?

Wij volgen de werkwijze en tarieven die zijn vastgelegd door de NZA: De Nederlandse Zorgautoriteiten. De behandelingen vallen onder de basisverzekering.

Omdat we geen contracten hebben met verzekeraars,  moet je, – als je niet verzekerd bent bij Achmea – zelf de zorgkosten declareren bij je zorgverzekeraar. Hiervoor ontvang je van ons één keer per maand een declaratie van de zorgkosten. Voor alle zorg die op de factuur staan hanteren wij vastgestelde tijden en tarieven.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.