Vergoedingen 2024

Vergoedingen 2024
Alles wat je moet weten.

Om je wat duidelijkheid te verschaffen over vergoedingen, eigen bijdrages en welke verzekering het beste bij je past, hebben we hier alles voor je op een rijtje gezet. 

Ongecontracteerde zorg

PN PsychoseZorg heeft op dit moment geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat de vergoeding afhankelijk is van de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering. Dit betekent vaak dat je minder van je verzekering terugkrijgt dan dat er op de factuur staat. 

In 2024 nemen wij genoegen met het bedrag dat jouw verzekering uitkeert. Je hoeft niks bij te betalen. Dat heet een eigen bijdrage. In 2025 zal je wel over moeten overstappen op een verzekeraar waar wij een contract mee gaan afsluiten, anders zijn wij genoodzaakt om in 2025 een eigen bijdrage per sessie te vragen.

Eigen risico

In de zorg heeft iedereen per jaar bij zijn zorgverzekering een wettelijk verplicht eigen risico. Dat is standaard € 385. Voor alle zorg (met uitzonderingen van huisartsbezoeken, bevalling, verloskundige zorg en kraamhulp) geldt altijd een eigen risico, zo ook voor Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Bij veel zorgverzekeraars kun je het eigen risico in termijnen betalen. Neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar.

Toestemming

Er zijn zorgverzekeraars waarbij je eerst toestemming moet vragen voordat je bij ons in behandeling kan, of waar je na een bepaald aantal sessies opnieuw toestemming moet vragen. Je moet dan bijvoorbeeld je persoonlijke behandelplan en een offerte van het traject aanleveren.

Hierdoor kan het langer duren voordat je met een behandeltraject verder kan. Hiernaast kunnen wij niet inschatten of je zorgverzekering toestemming geeft. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Tarieven algemeen

Vanaf 1 januari 2022 is bij de GGZ het Zorg Prestatie Model (ZPM) ingevoerd. Bij de afdelingPN PsychoseZorg hanteren we de tarieven zoals deze zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorg autoriteit (NZa). Deze tarieven zijn openbaar en kun je vinden op de website van de NZa of zorgprestatiemodel (https://zorgprestatiemodel.nza.nl/). De tarieven en voorwaarden van de afdeling PN PsychoseZorg worden per kalenderjaar vastgesteld. De volledige voorwaarden van PN PsychoseZorg worden bij de intake bevestiging meegestuurd.

  • Het te hanteren bedrag van de zorgprestatie hangt af van het beroep, type consult en duur van deze prestatie; 
  • Bij de diagnostiekfase worden multidisciplinaire tarieven gehanteerd;
  • Afhankelijk van de zorgzwaarte worden bij de behandelingen mono- of multidisciplinaire tarieven gehanteerd;
  • Tijdens het behandeltraject kan worden op- of afgeschaald (mono-/multidisciplinair)
  • De standaard duur van een behandeling is 45 minuten. In overleg en afhankelijk van de behandeling kan hiervan worden afgeweken
  • We zijn afhankelijk van de tarieven en afspraken met zorgverzekeraars die per jaar worden vastgesteld. Hierdoor wordt de eigen bijdrage en onderliggende afspraken per kalenderjaar opnieuw vastgesteld voor zowel bestaande als nieuwe cliënten.
  • De GGZ valt onder het wettelijk verplichte Eigen Risico. Dit staat los van de eigen bijdrage bij PN PsychoseZorg.
  • In 2025 dien je over te stappen op een verzekering waarmee wij een contract gaan afsluiten, anders al er een eigen bijdrage per sessie in 2025 zijn. Dit zal mogelijk rond de 25 euro zijn.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.