Karin Kooiman

Wilhelminastraat 95-H, 1054 VZ Amsterdam

Mijn houding is open, uitnodigend, maar ook kritisch, en wordt ondersteund door een holistische levensvisie waar aandacht is voor lichaam, geest en ziel.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Na afronding van de Lerarenopleiding heb ik psychologie (klinische richting) gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik tien jaar als psycholoog gewerkt bij een re-integratiebureau. Hier heb ik ruime ervaring opgedaan in de samenwerking met verschillende bedrijfsartsen van wie ik overspannen werknemers doorverwezen heb gekregen. Tevens pas ik sinds 2005 met succes de behandelmethode EMDR toe. In mijn behandelingen maak ik gebruik van een combinatie van cognitieve therapie, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en assertiviteitstraining. Mijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de problematiek op het gebied van traumaverwerking. In het behandelen van zowel jeugdtrauma’s als meer recente pijnlijke ervaringen beschik ik over ruime ervaring en deskundigheid. Mijn vermogen tot inleven is groot en ik vind het belangrijk om mensen op hun gemak te stellen. Sinds kort ben ik me gaan verdiepen in de verwerkingsproblematiek rondom een scheiding. Hierbij maakt het niet uit of men getrouwd was, samenwoonde of een lat-relatie had. Het is evenmin van belang of de relatie kort of lang geduurd heeft en wie de relatie heeft beëindigd. Waar het om gaat is dat er sprake is van een pijnlijke gebeurtenis waarbij professionele hulp nuttig en nodig kan zijn.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.