Loulou Koppenol

, AmsterdamUtrecht

of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij (WO-psycholoog)

Mijn naam is Loulou en ik ben een actief type die graag op avontuur gaat en daarnaast ook van ontspanning houdt. In het weekend kan je mij vinden op de mountainbike, in een yogales, op de bank met mijn kat of ergens samen erop uit met mijn vrienden. Mensen omschrijven mij als een gevoelsmens dat graag in verbinding staat met de mensen om zich heen.  

 

Werkwijze 

Voordat ik begon bij Psycholoog Nederland werkte ik in een academisch ziekenhuis waarbij ik in een psychiatrische setting hooggespecialiseerde diagnostiek en behandelingen heb uitgevoerd. Daarna ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest bij een praktijk in de specialistische GGZ die naast het toepassen van cognitieve gedragstherapie ook psychosomatisch te werk gaat. 

In mijn behandelingen kijk ik graag naar wat het beste bij jou aansluit, dit kan per persoon en per sessie verschillen. Door veel vragen te stellen en oprecht te luisteren, probeer ik om samen met jou tot de kern van het verhaal te komen. Daarbij pas ik tijdens de behandeling verschillende interventies toe die ik over de jaren heen heb geleerd. Denk hierbij aan elementen vanuit de cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR of schema therapie. Mensen die ik in behandeling heb gehad omschrijven mij als iemand met een open, transparante, nuchtere en empathische houding. Ik stel veel vragen tijdens de sessies waarbij ik af en toe een wat directe of confronterende aanpak kan hanteren. Verder ben ik ervan overtuigd dat lichaam en geest nauw samenwerken, waar nodig zal ik dus ook het lichaam betrekken tijdens de behandeling. Middels deze aanpak hoop ik om samen met jou ervoor te zorgen dat je weer in je kracht komt te staan, dat je bewuster wordt van wat je voelt en wat er zich in je lichaam afspeelt en dat je meer zelfvertrouwen en veerkracht kan gaan ontwikkelen. 

 

Opleidingen

  • Bachelor psychologie, studiepaden klinische psychologie en cognitieve en neurobiologische psychologie, Universiteit Utrecht
  • Research Master Brain and Cognitive sciences, track cognitive neuroscience, Universiteit van Amsterdam
  • Master Klinische Psychologie, Universiteit Utrecht
  • Basiscursus cognitieve gedragstherapie (CGT), Forta Opleidingen
  • Basiscursus Acceptance and Commitment therapy (ACT), SeeTrue Opleidingen
  • Basiscursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Rino Groep
  • Cursus motiverende gespreksvoering, Yunify Academy 
  • Basiscursus Schematherapie i.o., Van Genderen Opleidingen

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.