Simon Overweter

Lizzy Ansinghstraat 163-2, 1072 RG Amsterdam

“I’d rather be happy being myself, than sad trying to please everyone else – J. Cole


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Mijn naam is Simon. Goed dat jij je bij Psycholoog Nederland hebt aangemeld of het overweegt. Voor mij is het belangrijk dat we in therapie een goede band opbouwen en vertrouwen hebben in elkaar. Jij moet je veilig voelen om open te kunnen delen wat er in jouw leven en hoofd speelt. Ik vertel jou ook wat ik denk en voel bij jou en jouw verhaal. Hierbij hou ik een spiegel voor en confronteer ik jou met jouw niet helpende kanten, gedachten of gedrag. Dat kan ik op momenten met humor doen, want ik denk dat het helpend is om samen om moeilijke dingen te kunnen lachen. Wij vormen samen een team om aan jouw doelen te werken en de klachten die jij ervaart te verminderen. Hierbij vind ik het belangrijk om jou in jouw kracht te zetten en de moed te geven om jezelf te onderzoeken en ontwikkelen. Tijdens de sessies kunnen wij ons richten op de gestelde doelen, op wat er op het moment aandacht nodig heeft en op waar jij de afgelopen week tegenaan bent gelopen. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om richting te hebben in de therapie en daarbij flexibel te zijn in het moment. 

Werkervaring

Na mijn opleiding Klinische Psychologie heb ik mij verdiept in de cognitieve gedragstherapie. Deze therapie richt zich op de klachten die jij ervaart, maar ik kijk voornamelijk naar wie jij bent, wat jouw voorgeschiedenis is en wat jij nodig hebt. Ik heb ervaring in het werken met mensen die last hebben van een sombere stemming, angsten, piekeren, traumatische ervaringen, een negatief zelfbeeld, perfectionisme, burn-out klachten, moeite met grenzen aangeven, en niet-helpende denk- en gedragspatronen. Daarnaast geef ik groepstrainingen en doe ik psychologische onderzoeken. 

Opleiding

Clinical psychology bij de Universiteit Utrecht
Cognitieve gedragstherapie bij King Nascholing

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.