Alexandra de Jong

, Den HaagOnline

De nadruk van mijn behandelingen ligt op een persoonlijke benadering.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

In een tijd waar in de gesprekskamer bij een psycholoog steeds meer geprotocolleerde behandelingen en standaard vragenlijsten de norm lijken te zijn, probeer ik – naast deze realiteit – het unieke individuele psychologische proces van mijn cliënt centraal te stellen. Want lang niet iedereen past in het huidig diagnostisch systeem. En niet iedere ontstane angst, somberheid of andere klachten is direct vanuit de kenmerken van een diagnose te begrijpen en te behandelen. Het is geen nieuwe visie dat ik me vanuit de nog onzichtbare niet-vertelde context van ieders verhaal richt op herstel. Dit is in talloze theorieën samengevat in de ‘integratieve benadering’. Die beperkt zich niet tot één visie of één stroming, maar is breder. Ik haalde er deze kern uit: met invoelingsvermogen aanwezig zijn en luisteren, met aandacht voor het bespreken van gebeurtenissen en gedachten die betekenis kregen vanuit jouw eigen levensgeschiedenis, die lijden veroorzaakte. Nadrukkelijk horen daar ook perspectief, vertrouwen in je overgebleven kracht en hoop bij.

Behalve de nadruk op een persoonlijke benadering, moet ik rekening houden met de maatschappelijke werkelijkheid buiten mijn praktijk. Daarbij hoort het classificeren van symptomen middels de DSM-5 tot een diagnose, het opstellen van een behandelplan en daarover gezamenlijk overeenstemming bereiken, de verwijzing van de huisarts en de privacy wetgeving.

Werkervaring

  • Zelfstandig praktijk sinds 2018, in een samenwerkingsverband met BIG-geregistreerde collega’s
  • Ervaren groepstherapeut 2011-2016
  • Parnassiagroep, 2008-2016: psycholoog, behandelaar, POH GGZ, implementeren E-health

Opleiding

  • Basiscursus Relatie en systeemtherapie, King nascholing
  • Basiscursus CGT, RINO Utrecht
  • Mediation opleiding, MerlijnGroep
  • Master Klinische en gezondheidspsychologie, Universiteit Leiden
  • Sociaal Pedagogisch hulpverlener, Haagse Hogeschool

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.