Lisa Broeders

, Hilversum

Oprechte aandacht voor de geest, het lichaam, leefstijl en zingeving.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Mijn naam is Lisa en ben zowel energiek, als iemand die veel rust uit kan stralen. Ik onderneem graag (sportieve) activiteiten, maar zoek ook regelmatig de ontspanning op via yoga, door lang in de keuken te staan of buiten te zijn. Anderen omschrijven mij als een vrolijk gevoelsmens, dat graag mensen (of dieren) om zich heen heeft.

Werkwijze

Tijdens en na mijn master Medische Psychologie ben ik werkzaam geweest bij academisch ziekenhuizen binnen de Neurologie, Medische Psychologie en Revalidatie, mede met een focus op (neuro)diagnostiek. Daarna ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest binnen de verslavingszorg en psychiatrie in een multidisciplinair team. Vervolgens heb ik ruim anderhalf jaar ervaring opgedaan in een basis en specialistische GGZ praktijk voor angst, stemming en psychosomatische klachten.

Mijn werkwijze is in eerste instantie gericht op het vergroten van zelfinzicht, door samen te begrijpen hoe je klachten ontstaan zijn en waardoor ze instandgehouden worden. Daarbij onderzoeken we welke coping (beschermingsmechanismen) helpend zijn én welke juist niet helpend zijn en die de klachten mogelijk negatief beïnvloeden. Met als doel om de veerkracht & zelfvertrouwen te versterken, gebeurtenissen verwerken, het bewustzijn van de binnenwereld te vergroten en helpende vaardigheden te ontwikkelen om met klachten/gebeurtenissen om te leren gaan.

Ik heb aandacht voor alle facetten van het leven (holistische visie), en in de behandeling maak ik ruimte voor wat er op dat moment nodig is. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden, dus indien wenselijk zal ik ook het lichaam betrekken via lichaamsgerichte oefeningen. Ik heb een open, empathisch, (prettig) confronterend houding, met ruimte voor humor, positiviteit en luchtigheid. Daarbij maak ik gebruik van verschillende behandeltechnieken als cognitievegedragstherapie (CGT), Acceptance and commitment Therapy (ACT), EMDR, Lichaamsgerichte oefeningen (mindfulness, ademhalingsoefeningen, focussing, emotieregulatie), en Schematherapie (i.o). 

Een fijne en veilige samenwerking is erg belangrijk, dus ik zal regelmatig de verwachtingen en werkwijze evalueren en sta altijd open voor feedback.

Opleidingen

  • Bachelor Neuropsychologie – Universiteit Utrecht
  • Master Medische Psychologie – Universiteit Tilburg
  • Basiscursus cognitievegedragstherapie (CGT) – Forta Opleidingen
  • Acceptance and Commitment Therapie – ACT in Actie opleider
  • Motiverende gespreksvoering
  • Basiscursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Rino Groep Utrecht
  • Praktijkgerichte Psychosomatiek
  • Body Basics Sensorimotorpsychotherapy, lichaamsgericht – RINO Groep Utrecht
  • Basiscursus Schematherapie i.o. – RINO groep

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.