Marieke Ruardi

Hendrik Smitstraat 39, 1222 GK Hilversum

“Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, de rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beide te zien.”


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Mijn missie bestaat uit het begeleiden van mensen die vast zijn gelopen in bepaalde problematiek en daarbij hulp wensen. Vanuit een positieve, betrokken en open houding sluit ik op heldere, praktische en oplossingsgerichte wijze aan bij de hulpvraag. Met het doel van bewustwording voor het creëren van een lichter, gelukkiger en betekenisvoller leven.

In mijn holistische benadering sta jij als mens centraal. Met aandacht voor je fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal functioneren die nauw samenhangen, wens ik zo goed mogelijk aan te sluiten bij je belevingswereld. Mijn doel is om je technieken en vaardigheden aan te leren om beter te kunnen omgaan met stressvolle situaties en emoties en zelfstandig balans te creëren op de verschillende levensgebieden. Met behulp van het in kaart brengen van niet helpende denk- en gedragspatronen ontstaat de vrijheid om te kiezen voor een effectievere omgang met uitdagingen in het leven. Met het trainen van aandacht voor het hier en nu, kan een andere houding ontstaan ten aanzien van belemmerende gedachten en gevoelens waardoor deze minder leidend worden. Een mildere omgang met jezelf en anderen wordt mogelijk en daarmee harmonieuzere relaties. Dit tezamen creëert rust en ruimte, van waaruit het leven als lichter en rijker kan worden ervaren. Daarbij kun je meer in contact komen met je eigen innerlijke wijsheid en unieke potentie, zodat deze vollediger benut kunnen worden. Het resultaat hiervan is dat je meer tevredenheid, (zelf)vertrouwen en voldoening in je leven kunt gaan ervaren en toegenomen welzijn. In mijn behandelingen werk ik onder andere met methodieken uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, acceptance and commitment therapy en EMDR.

 

Werkervaring

Inmiddels werk ik ruim 17 jaar als psycholoog waarbij ik uitgebreide ervaring heb opgedaan in psychologische begeleiding en groepstraining bij revalidatie, ziekteverzuim en –preventie, re-integratie en in de basis en specialistische GGZ. Uiteenlopende klachten en problematiek stonden daarbij op de voorgrond, waaronder angst, depressie, trauma, stressklachten en burn-out, chronische pijn en vermoeidheidsklachten en relatie-, werk- en zingevingsproblematiek.

Opleiding

  • Master Sociale Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam
  • Opleiding tot trainer in sociale en gespreksvaardigheden
  • Opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut via de Vereniging van Gedrags- en Cognitieve Therapieën
  • Acceptance en Commitment Therapy
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Cursus Voice Dialogue
  • Mindfulness Based Cognitive Therapy
  • EMDR therapie – basis
  • Masterclass Revalidatie en Arbeidsspecialist
  • Cursus Pijnbehandeling

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.