Coen Stehouwer

, Online

Oplossingsgericht, werkend vanuit het nu. Brede kennis en ervaring op het gebied van leefstijl (slaap, structuur, voeding, zingeving, sociale aspecten) in relatie tot mentale klachten, psychosomatische klachten, chronische pijnklachten en burn-out, stress of vermoeidheidsklachten. Tevens specialisatie richting (top)sport.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met chronische pijnklachten, psychosomatische klachten, burn-out en vermoeidheid. Bij alle thema’s kijken we samen naar hoe we jouw belastbaarheid kunnen verhogen. Dit doen we door het verminderen van fysieke en mentale energielekken, en het vergroten van energiegevers. De basis hieruit is voor mij een gebalanceerde en gezonde leefstijl. In sessies maak ik gebruik van zowel ACT als CGT en werk ik vanuit een oplossingsgerichte stijl. Ik geloof niet direct in trucjes of technieken, maar wel in onderliggende principes welke leiden tot resultaat. Van cliënten krijg ik dikwijls terug dat zij mijn rustige karakter en brede kennis fijn vinden.

Werkervaring

Psycholoog bij Marnes Health Clinics: als psycholoog verantwoordelijk voor de behandeling van mensen met een ernstig verminderde levenskwaliteit, als gevolg van depressie, ernstige angststoornissen, posttraumatische stress en somatoforme stoornissen. In de functie als psycholoog geef ik individuele en groepsbehandelingen. De. groepsbehandelingen bestaan uit beweegsessies en ACT-behandeling (Acceptance and Commitment Therapy).

Psycholoog Psychosomatiek bij Het Rughuis: behandeling van chronische pijnklachten in een multidisciplinaire setting. De Psycholoog Psychosomatiek vormt de spil tussen de fysieke behandeling van de fysiotherapeut en de psychische behandeling van de psycholoog die werkt vanuit de cognitieve gedragstherapie. Door middel van gedragsmatige interventies in het actief bewegen, psycho-educatie en ademhalings- en ontspanningsoefeningen is het mogelijk om de pijnpatiënt de regie over zijn pijnklachten terug te geven en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. Hierbij staan onderwerpen zoals leefstijl, coping, emoties en lichaamsbewustzijn centraal. Evenals het leren (lichaamsgericht) accepteren en mentaliseren.

Opleiding

  • Master sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam
  • Praktijkgerichte Psychomatiek
  • Cognitieve Gedragstherapie Basiscursus (100 uur)
  • Acceptance and Commitment Therapy (basis)

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.