Laura Lee Hulsman

Lizzy Ansinghstraat 163-2, Amsterdam, Online

De basis is dat de samenwerking gelijkwaardig en veilig voor je voelt, zodat ik kan spiegelen wat ik merk tijdens de sessie. We onderzoeken dan samen wat je precies in de weg zit.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Een vrije denker, opgegroeid in een muzikaal gezin. Ik ben al vanaf jongs af aan nieuwsgierig naar wat ons beweegt, en erg geneigd om mensen te verbinden. Binnen het werkveld ben ik voortdurend op zoek naar de balans tussen wetenschap en meer vooruitstrevende perspectieven, dus laat ik mij graag inspireren door mensen als Bessel van der Kolk, Esther Perel, Dirk de Wachter, Irvin Yalom, Gabor Maté, e.d. Ik heb op die manier een moderne blik op de GGZ, met name op het gebied van trauma, hechting en relaties.

Werkwijze

Mijn aanpak is direct en authentiek. Ik kom snel tot de kern doordat ik vaak in korte tijd een fijne behandelrelatie opbouw. De basis is dat de samenwerking gelijkwaardig en veilig voor je voelt, zodat ik kan spiegelen wat ik merk tijdens de sessie. We onderzoeken dan samen wat je precies in de weg zit. In eerste instantie ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Hoe zie jij jezelf, hoe denk je over anderen en over de wereld, en wat heeft je hier in gevormd? Ik werk met name inzichtgevend en ervaringsgericht, en geef hier middels schematherapie structuur aan. Deze vorm van therapie combineert interventies gericht op gedachten en gedrag (CGT), met interventies gericht op je gevoelsleven (ervaringsgericht). Het geeft daardoor snel veel houvast en inzicht in vastgeroeste patronen, en het helpt je om in contact te komen met gevoelens die hierdoor belemmerd worden. Dit is passend voor mensen die aan de slag willen met klachten of patronen waar zij al langdurig last van hebben, bijvoorbeeld vanuit een onveilige hechting of trauma. Ik hecht in de gesprekken veel waarde aan de context en relaties om je heen, maar ook aan de lichamelijke sensaties die een inkijkje geven in je binnenwereld. Door te mogen voelen in de sessie, en te experimenteren met nieuwe vaardigheden buiten de sessie, leer je je leven in te richten op een manier die dichter bij jezelf ligt. 

Opleidingen

  • MSc Klinische Psychologie, Universiteit van Amsterdam
  • Cursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Opleiding Systeemtherapie (Relatie- en gezinstherapie, NVRG)
  • Specialisatie Seksuologische partnerrelatietherapie
  • Specialisatie Emotionally Focused Therapy (EFT)

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.