Annemieke Liems

Eendrachtsweg 36, 3012LC Rotterdam

“Een mens kan niet los worden gezien van de mensen waarmee hij samenleeft ” 


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Ik ben Annemieke, werkzaam als systeemtherapeut bij Psycholoog Nederland. Met systeem wordt de groep van mensen bedoeld waar jij onderdeel van uitmaakt. Dit kan je huidige gezin of gezin van oorsprong zijn, maar ook je partner, oma, beste vriend of iemand anders die belangrijk voor je is kan daarbij horen. In het Engels wordt het ook wel Familytherapy genoemd. 
De afgelopen 26 jaar heb ik gewerkt in 2 verschillende klinieken waar jongvolwassenen behandeling werd geboden voor veel verschillende problemen en met allerlei diagnoses. Ik ben betrokken geweest bij de klinische opnames, dagbehandeling en ambulante trajecten. Ik heb mij hier breed kunnen ontwikkelen in creatieve therapie, schematherapie, DGT, schrijftherapie, groepstherapie, girlstalk en natuurlijk systeemtherapie. 
 

Werkwijze

Als systeemtherapeut werk ik met alle mensen uit het systeem of een gedeelte daarvan. In sommige gevallen beginnen we eerst een individueel traject en een enkele keer werken we samen aan systeemproblematiek zonder dat de anderen ook in de kamer aanwezig zijn. Voor mij is de therapie een puzzel die we samen moeten leggen en ontdekken. Hierbij leg ik het accent niet op onmogelijkheden maar kijk ik met een brede blik samen naar alle mogelijkheden. Meestal zullen het gesprekken zijn maar zo nodig kunnen we gebruik maken van mijn brede ervaring zoals creatieve therapie, schrijftherapie, enz..
In de therapie gaan we uitdrukkelijk niet op zoek naar schuld, maar naar de individuele behoeftes, verbeteren van de communicatie, erkenning van emotionele pijn, inzicht en begrip. 

 

Opleiding

Systeemtherapie NVRG-erkend
Master Jeugdzorg
Creatieve therapie/ beeldend
HBO-SPH
en verschillende cursussen.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.