Marian Eikelhof

Elektroweg 11, 3051 NB Rotterdam

Ik bied een rode draad waarmee iemand bewust wordt wat er speelt in zijn leven of relaties.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Op basis van mijn kennis, ervaring en intuïtie weet ik problemen die thuis spelen of op het werk helder en inzichtelijk te maken voor de cliënt. Ik bied een rode draad waarmee iemand bewust wordt wat er speelt in zijn leven of relaties. Een integere, zorgvuldige werkwijze kenmerken mij. Belangrijke speerpunten in mijn begeleiding zijn:
– In een vertrouwde sfeer gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken.
– Zelfvertrouwen, weerbaarheid en oplossingsgerichte vaardigheden vergroten.
– Openstaan voor de wensen en belangen van de cliënt.
– Haalbare en concrete doelstellingen realiseren.
– Emotionele trauma’s en rouw verwerken.
– Relativeringsvermogen en positief denken stimuleren.

In mijn werk maak ik gebruik van inzichten uit cognitieve gedragstherapie en uit de R.E.T. (Rationeel emotieve therapie). Indien gewenst pas ik technieken uit dramatherapie toe, zoals het rollenspel, om, bijvoorbeeld, assertieve vaardigheden te versterken. Naast het werken aan klachtenvermindering, focus ik op het vergroten van het strategisch inzicht in hoe een terugval kan worden vermeden, zodat het resultaat van het begeleidingstraject duurzaam is.

Opleiding

Master klinische & gezondheidspsychologie met als bijvak: Arbeids & Organisatie psychologie.
Ook heb ik een certificaat “Oplossingsgericht Werken” behaald. Naast het Nederlands beheers ik drie talen, n.l. Duits, Engels en Spaans.

Werkervaring

Ik geef sinds twintig jaar assertiviteitstrainingen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook bied ik therapie bij onverwerkte rouw, sociale problemen (bullying), depressie, burn out, stressverschijnselen als gevolg van lichamelijk, seksueel en/of psychisch misbruik, obsessieve compulsieve stoornis, eetstoornissen en fobische klachten. Een ander vlak waarop ik ruime ervaring heb opgebouwd is het begeleiden van werkzoekenden bij het verwerven van een baan en het coachen van werkenden bij het behoud van hun werk of bij het zoeken van een andere, zinvolle werkkring, die aansluit bij de individuele affiniteit, persoonlijkheid en competenties.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.