Tessa van Caspel

Eendrachtsweg 36, 3012 LC Rotterdam

Ik ben van mening dat ik je het beste help als we een laag dieper kijken dan alleen de klachten aan de oppervlakte. Samen werken we richting het opklaren van je klachten en het versterken van jouw positieve eigenschappen.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Mijn naam is Tessa en ik ben werkzaam als psycholoog bij Psycholoog Nederland, locatie Rotterdam. Ik werk sinds 2010 als psycholoog en heb ervaring met uiteenlopende doelgroepen in de basis Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en in de specialistische GGZ bij kleinere en grotere bedrijven. Zo werkte ik met cliënten met verslavingsgerelateerde problematiek (via het Minnesota Model/12 Stappen Model), stemmingsklachten, traumaklachten, stress-, angst- en dwangklachten, autisme en persoonlijkheidsproblematiek.

Ook heb ik gewerkt met cliënten met een beneden gemiddelde intelligentie, zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking, gaf ik hun begeleiding advies en regelde ik de aanvraag voor bijvoorbeeld begeleid of beschermd wonen. Ik spreek meerdere talen en vind het geen probleem om bijv. behandeling in het Engels te geven. 

Werkwijze

De stap naar therapie is vaak al een fikse drempel die je overgaat. Het delen van ingewikkelde of persoonlijke informatie kan ook spannend, moeilijk en confronterend zijn. Als behandelaar vind ik het daarom extra belangrijk dat je je op je gemak voelt zodat je kunt en durft te vertellen welke klachten je ervaart en wat je wel en niet prettig vindt. Dit doe ik door het creëren van een veilige sfeer en door begripvol, open en eerlijk in contact naar jou toe te zijn.

Ik ben geïnteresseerd in mensen, veroordeel niet en ben niet snel verrast. Ik houd van out-of-the-box-denken en het inzetten van humor in de behandeling. Ik ben van mening dat ik je het beste help als we een laag dieper kijken dan alleen de klachten aan de oppervlakte. Samen werken we richting het opklaren van je klachten en het versterken van jouw positieve eigenschappen. Ik werk o.a. met cognitieve gedragstherapie en EMDR aan zowel recent ontstane klachten als aan terugkerende patronen in iemands leven.

Opleidingen

  • Bachelor en master Klinische en gezondheidspsychologie, Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Eye Movement Desensitisation Reprocessing (EMDR)
  • Vaardigheden Emotie Regulatie Stoornis (VERS)
  • Imaginaire Exposure (IE)
  • Reality therapy

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.