Miriam van Ommeren, psycholoog

klik hier voor info Psycholoog Zeist
( Locatie Zeist, Prof. Lorentzlaan 14)

 

Ik kan goed luisteren en door de woorden heen horen wat de ander eigenlijk bedoelt.
Ik kan me goed verplaatsen in de ander en inleven in de situatie en gevoelens die er spelen.
Ik kan een prettige werkrelatie opbouwen en zorgen dat de ander zich op zijn gemak voelt. Ik ben rustig en ruimte gevend van aard, maar kan ook confronteren als het nodig is.
Ik kan mijn enthousiasme aan de ander overbrengen om een verandering teweeg te brengen en ook daadwerkelijk iets te gaan doen aan zichzelf.
Ik heb brede kennis en ervaring in individuele behandelingen bij angst gerelateerde problematiek, depressie en burn-out.
 
 

Over mij:

Mijn therapiestijl kenmerkt zich door een persoonlijke en empathische  houding die tevens gericht is op het concreet en helder maken van de situatie en de klachten van de cliënt. In mijn aanpak betrek ik de eigen inzichten en de ervaring van de cliënt. Daarnaast biedt ik de cliënt nieuwe inzichten en ervaringen om zelf zijn problemen aan te pakken. Ik daag uit en zet de ander aan tot een onderzoekende houding naar zichzelf. Ik leer de ander het belang van het herkennen en erkennen van de eigen grenzen en mogelijkheden. Daarbij vind ik het belangrijk dat, naast een toename van begrip over het ontstaan van problemen, de cliënt door praktische oefeningen (rollenspelen, huiswerkopdrachten, gedragsexperimenten) ook een ander gevoel krijgt. Om dit te bereiken worden ondermeer de nieuwste technieken en inzichten gebruikt vanuit de cognitief-gedragstherapeutische en oplossingsgerichte psychologie. Naast de cognitieve en oplossingsgerichte psychologie weet ik ook veel over de relatie tussen lichaam en geest. Ik heb een passie voor yoga en meditatie en mindfullness en ik pas die technieken ook regelmatig toe in de therapie die ik geef. Hoe mooi is het om het beste uit de twee werelden te halen. Naast de vermindering van de klachten is het mijn doel om ook de sterke kanten in kaart te brengen en verder te verstevigen. Dit kan zorgen dat men (nog) meer van het leven kan genieten en zijn of haar mogelijkheden ten volle benut.

Opleiding:

Master klinische psychologie aan de Rijks Universiteit van Groningen

Werkervaring:

Groeiconsult (locatie Zeist)
Praktijkhouder, duur 10 jaar
Particuliere praktijk voor mensen met angst gerelateerde klachten, depressie, burn-out en stress. In deze praktijk richten we ons op cognitieve en oplossingsgerichte therapie voor het behandelen van angsten, depressie, relatieproblemen en burn-out.


Opgroeiconsult! (locatie Zeist)
Praktijkhouder, duur 5 jaar.
Particuliere praktijk voor kinderen, pubers en hun ouders. We werken met kinderen met stress en faalangst, echtscheidingsproblemen, pijn, verdriet en gezinsproblemen. We werken individueel met het kind, alsook aan het systeem om het kind heen.


Docent ‘psychosociale basiskennis’ aan de post-HBO opleiding ‘Medische Basiskennis’. (Amersfoort)


Trainer persoonlijke ontwikkeling en coaching in het bedrijfsleven (door het hele land)


Crisisbegeleider in  de zorg voor mensen met een beperking. (Zeist)

Cursussen:

  • 4-jarige opleiding. "Haptotherapie"
  • 1-jarige opleiding : Creatieve Counseling.
  • 2-jarige opleiding tot Yoga teacher en Mindfullness/Meditatie trainer.
  • Bijscholing Depressie
  • Bijscholing Burn-out
  • Bijscholing Kinderen
  • Bijscholing Trauma