Systeemtherapeut

Ben jij een ervaren systeemtherapeut die in een ondersteunende en innovatieve omgeving wil werken en hoogwaardige zorg wil leveren aan een breed scala aan cliënten? En ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder, want Psycholoog Nederland is per direct voor 32 uur op zoek naar een systeemtherapeut (loondienst/zzp) in Amsterdam en Utrecht

Over de functie 

Als systeemtherapeut maak je een positief verschil in het leven van anderen. Je werkt hiervoor samen met cliënten en hun families om verschillende psychische problemen aan te pakken. 

Belangrijkste verantwoordelijkheden 

 • Uitvoeren van systeem behandelingen, als onderdeel van een geïntegreerd behandelplan;
 • Uitvoeren van systeem consultaties bij behandelingen van onze psychologen; 
 • Vormgeven aan het meer systemisch denken en werken van de behandelteams, onder andere door deelname aan het MDO.


Veel van onze cliënten melden zich aan met klinische stoornissen, zoals een depressie, angststoornis of burn-out. Wij kijken graag breder naar wat de cliënt specifiek nodig zal hebben. In de praktijk houdt dit in dat we interventies inzetten om zowel het psychische, somatische, relationele èn maatschappelijke functioneren te verbeteren. Bij Psycholoog Nederland behandel je niet alleen de diagnose, maar help je de persoon en zijn/haar naasten. Als systeemtherapeut draag je hieraan bij doordat je een onderdeel bent van ons multidisciplinaire team.

Werken bij Psycholoog Nederland 

Onze organisatie is te omschrijven als groeiend, dynamisch, ruimdenkend en toegankelijk. We vinden het belangrijk om ons persoonlijk en gelijkwaardig op te stellen. Werken bij Psycholoog Nederland betekent werken met toegewijde collega’s waar je jezelf kunt zijn. We werken hard en lachen veel samen. Regelmatig organiseren we activiteiten, waaronder teamuitjes en borrels. 

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Hilversum, waar onze ondersteunende afdelingen en diverse behandelteams te vinden zijn. Op de behandellocaties Amsterdam, Rotterdam en Utrecht vind je voornamelijk behandelteams.

Waar wij blij van worden

Onze ideale kandidaat beschikt over een sterk begrip van systemische therapie benaderingen en heeft ervaring in het werken in een klinische setting. Je moet uitstekende communicatieve vaardigheden, empathie en het vermogen om effectief te werken binnen een multidisciplinair team kunnen aantonen. In ruil daarvoor bieden we doorlopende professionele ontwikkelingsmogelijkheden en een ondersteunende en dynamische werkomgeving. 

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een klinische setting; 
 • Relevant hbo- of masterdiploma (bijvoorbeeld psychologie), aangevuld met opleiding tot systeemtherapeut;
 • NVRG-registratie tot systeemtherapeut;
 • Sterk begrip van systeembenaderingen en hun toepassing in de geestelijke gezondheidszorg; 
 • Uitstekende communicatieve, interpersoonlijke en organisatorische vaardigheden;
 • Vermogen om samen te werken binnen een multidisciplinair team.

Arbeidsvoorwaarden 

 • Een salaris tussen € 3.376,- en € 4.981,- bruto per maand (FWG 55 of 60: afhankelijk van vooropleiding), op basis van een 36-urige werkweek; 
 • Vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%); 
 • Reiskostenvergoeding volgens de cao ggz; 

Meer informatie en solliciteren 

Ben je al enthousiast, maar heb je nog vragen (bijvoorbeeld over de zzp-regeling)? Je kunt ons via verschillende kanalen bereiken: 

 • E-mailadres: hr@psycholoognederland.org
 • HR-telefoon: 06-28434187 (bel of app ons) 

Geen vragen meer? Dan zien wij graag jouw motivatiebrief en cv tegemoet per mail.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.