Klachten en/of suggesties

De geschillencommissie van Psycholoog Nederland is alleen bedoeld voor cliënten van Psycholoog Nederland. Ben je in behandeling (geweest) bij een andere ggz-instelling, neem dan contact op met de geschillencommisie van die instelling.

Klacht en/of suggestie?

Ondanks dat wij bij Psycholoog Nederland ons uiterste best doen om jou te behandelen op een manier die aansluit bij jouw verwachtingen en behoeften, kan het voorkomen dat je niet tevreden bent. Zo kan je bijvoorbeeld ontevreden zijn over (bepaalde onderdelen van) de behandeling, de manier waarop je werd benaderd of over de factuur die je hebt ontvangen. 

Suggesties voor verbetering 

Heb jij op basis van jouw ervaring als cliënt een voorstel, een tip of een idee om onze zorg- en/of dienstverlening te verbeteren? Mail dit dan naar kwaliteit@psycholoognederland.org.  

De medewerkers van afdeling Kwaliteit en Veiligheid zullen jouw suggestie intern bespreken en onderzoeken of er verbeteracties opgezet kunnen worden. 

Klachten 

Als je ontevreden bent en je het geven van een suggestie voor verbetering niet voldoende vindt, kun je een klacht indienen. Hieronder wordt een aantal stappen beschreven die je kunt ondernemen. 

Bespreek je klacht met de betreffende medewerker of behandelaar 

Bespreek eerst met de betreffende medewerker of behandelaar waar je ontevreden over bent. Vaak kun je tijdens dit gesprek al samen tot een oplossing komen.  

Heb je een klacht over de factuur?

Gaat je klacht over de factuur die je hebt ontvangen? Dan mag je rechtstreeks contact opnemen met onze customer care center, dat kan via mail naar facturen@psycholoognederland.org. Zij zullen jou binnen 10 werkdagen een inhoudelijke reactie geven. 

Bespreek je klacht met de locatiemanager/manager CCC

Lukt het niet om met de betreffende medewerker/behandelaar een oplossing te vinden? Vraag dan om een gesprek aan te gaan met zijn/haar leidinggevende. Je kan via je eigen behandelaar of via het customer care center de contactgegevens van de locatiemanager of de manager CCC verkrijgen.

Bespreek je klacht met de klachtenfunctionaris

Kom je er met de betrokkenen niet uit, dan kan je contact opnemen met de klachtenfunctionaris via het e-mailadres klachten@psycholoognederland.org. Je kan ook meteen contact met haar opnemen, zonder dat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd. De klachtenfunctionaris probeert tot een goede oplossing te komen voor alle partijen. 

Werkwijze klachtenfunctionaris

Als je een klacht hebt ingediend bij de klachtenfunctionaris, zal zij binnen vijf werkdagen contact met jou opnemen zodat jij je klacht kan toelichten. Hierna zal zij intern onderzoeken of er juist is gehandeld. Aan de hand van de verkregen informatie zal zij jou binnen zeven werkdagen verder informeren/adviseren.   Bespreek je klacht met het Klachtenloket Zorg

Bij het Klachtenloket Zorg kan je gratis terecht voor informatie en advies over jouw klacht. Zij kunnen bemiddelen tussen jou en Psycholoog Nederland. Daarnaast kunnen zij de bij hen aangesloten klachtenfunctionaris inschakelen. De klachtenfunctionaris probeert tot een gepaste oplossing voor jouw klacht te komen.

Als je hier niet tevreden mee bent, dan verwijst het Klachtenloket Zorg je naar de Geschillencommissie Zorg Algemeen. De commissie zal jouw klacht onderzoeken en met een bindende uitspraak komen. Via de website van geschillencommissie zorg kun je meer informatie vinden. https://www.degeschillencommissiezorg.nl/klachtenloket-zorg/

Heb je vragen, wil je advies of wil je een klacht indienen, neem dan contact met hen op. Dit kan via e-mail (info@klachtenloket-zorg.nl) of door het contactformulier in te vullen. Je kunt ook bellen via 070 – 310 53 92.

Registratie

De binnengekomen klachten worden geregistreerd om kwaliteitsverbetering te waarborgen. Hierbij registreren wij jouw cliëntnummer en de omschrijving van jouw klacht. De registratie van jouw klacht wordt uiterlijk twee jaar bewaard. Bij de registratie is de privacy van alle betrokkenen gewaarborgd. Documenten en/of uitspraken met betrekking tot jouw klacht worden niet in jouw behandeldossier bewaard. 

Klacht indienen door iemand anders?

Als je wilt dat iemand namens jou een klacht indient, dan is het noodzakelijk dat je deze persoon machtigt. Als je een persoon wilt machtigen, stuur dan een mail met dit verzoek naar klachten@psycholoognederland.org. Vervolgens zullen wij jou een machtigingsformulier sturen. Deze machtiging verloopt nadat de klacht is afgehandeld. 

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.