Onze werkwijze

De behandelingen van Psycholoog Nederland zijn kortdurend en oplossingsgericht. Dat houdt in dat de focus ligt op wat er al wel goed gaat en welke competenties je al in je hebt, die aangewend kunnen worden voor herstel. Tijdens de intake wordt deze oplossingsgerichte aanpak al duidelijk. Niet alleen de klachten, maar ook de krachten worden in kaart gebracht.

Oplossingsgerichte aanpak

Vragenlijsten

Na telefonisch contact met je te hebben gehad, sturen wij je eerst een e-mail met daarin een link naar een webomgeving. Je kunt dan, geheel anoniem, een aantal vragenlijsten invullen. De ingevulde vragenlijsten geven de ernst van de klachten weer.

De behandeling

Wij nemen de situatie zoals jij je die wenst als uitgangspunt en doel van de behandeling. Wij geloven dat je in principe over voldoende kennis, kracht en vaardigheden beschikt om je gewenste situatie te bereiken, maar dat je deze nog niet of niet voldoende toepast. Wij geven je het gereedschap en het inzicht om deze op het juiste moment in te zetten.

We zullen inzoomen op je persoonlijkheidsstijl en samen wordt er bekeken of deze jouw klachten in stand houden en/of negatief beïnvloeden. Indien nodig, wordt er onderzocht of er alternatieven zijn voor het gewoontegedrag.

Afsluiten & terugvalpreventie

Voordat we de behandeling afsluiten, is het van belang om via meting vast te stellen in hoeverre de behandeling tot het gewenste doel heeft bereikt. Aan het eind van je traject wordt er opnieuw een klachtenlijst ingevuld. We kunnen dan inzien of de behandeling een positief effect heeft gehad en zo ja, op welke gebieden.

Ook wordt er onderzocht hoe het positieve effect van de behandeling het beste behouden blijft. In deze fase van de behandeling wordt een plan gemaakt over de stappen die je kunt zetten indien er sprake is van terugval.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.