Groepsbehandeling Positief Zelfbeeld en assertiviteit

Wil jij je aansluiten bij een groepstraining Positief zelfbeeld en assertiviteit? Dit kan via je behandelaar.

Wat is de groepsbehandeling Positief Zelfbeeld en assertiviteit?

Mensen die een negatief zelfbeeld hebben worden hier vaak op meerdere gebieden in hun leven door belemmerd. Misschien vind je jezelf saai, onaantrekkelijk of vind je dat je niet goed genoeg bent. De zelfbeeldtraining is voor mensen met een negatief zelfbeeld, maar die ergens ook al weten dat dit beeld wat zij van zichzelf hebben niet helemaal klopt. Door stapje voor stapje een nieuw positief zelfbeeld op te bouwen, krijgt het oude negatieve zelfbeeld minder kans en komt het uiteindelijk meer op de achtergrond te staan. We maken gebruik van het bewezen protocol en werkboek Negatief zelfbeeld van Manja de Neef. Hierbij leer je jouw selectieve aandacht te doorbreken en opmerken wat wel goed gaat in plaats van wat niet goed gaat, leer je gevoelens van tevredenheid en trots te signaleren en je positieve eigenschappen te benoemen. Daarnaast staat de behandeling in het teken van nieuw gedrag dat hoort bij een positief zelfbeeld. Hier horen ook de assertieve vaardigheden bij zoals gevoel en mening uiten, waardering en kritiek geven én ontvangen en grenzen aangeven.

Voor wie is de groepsbehandeling bedoeld?

Voor mensen met een negatief zelfbeeld en het daarbij horende subassertief gedrag. Lage zelfwaardering of negatief zelfbeeld is geen aparte psychiatrische diagnose, maar komt vaak voor in combinatie met angst- stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek.

Praktische informatie

De groepsbehandeling Zelfbeeld beslaat 12 bijeenkomsten van 2 uur. Voor meer informatie over de locatie, het aantal bijeenkomsten en tijden verwijzen we je graag naar je behandelaar. Hij of zij kan je aanmelden en je ontvangt vervolgens alle benodigde informatie.

Hoe ziet de groepsbehandeling eruit?

De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers en wordt begeleid door twee therapeuten. Tijdens de bijeenkomsten wordt er een deel theorie behandeld en gaan we met elkaar oefeningen doen. Je oefent in de groep met mensen die ook moeite hebben met een negatief zelfbeeld en assertiviteit. Een belangrijk onderdeel van deze groepsbehandeling is ook het huiswerk dat na elke sessie wordt opgegeven. Nieuwe vaardigheden leren heeft nu eenmaal veel oefening nodig. Houd er dus rekening mee dat je ook buiten de sessies om zult moeten oefenen.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.