Groepstraining
Zelfbeeld

Wil jij je aansluiten bij een groepstraining zelfbeeld?
Dit kan via je behandelaar.

Wat is de groepsbehandeling Zelfbeeld aan de hand van de COMET methode?

De betekenis van assertiviteit of assertief zijn laat zich het beste omschrijven als: in staat zijn om op een rustige en zelfverzekerde wijze voor jezelf op te komen en daarbij de ander in zijn waarde te laten en ook rekening te houden met andermans gevoelens. Het tegenovergestelde van assertiviteit is subassertief zijn. Dit houdt in dat je niet voor jezelf opkomt en moeite hebt om grenzen aan te geven. Assertief gedrag is niet te verwarren met agressief gedrag; dit is namelijk het andere uiterste waarbij je alleen maar rekening houdt met jezelf.

Voor wie is de groepsbehandeling bedoeld?

Voor mensen met een negatief zelfbeeld. Lage zelfwaardering of negatief zelfbeeld is geen aparte psychiatrische diagnose, maar komt vaak voor in combinatie met angst- stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek.

Hoe ziet de groepsbehandeling eruit?

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en wordt begeleid door twee therapeuten. Tijdens de bijeenkomsten wordt er een deel theorie behandeld en gaan we met elkaar oefeningen doen. Je oefent in de groep met mensen die ook moeite hebben met een negatief zelfbeeld. De therapie is een individueel proces, maar dan in een groepsverband. Een belangrijk onderdeel van deze groepsbehandeling is ook het huiswerk dat na elke sessie wordt opgegeven. Nieuwe vaardigheden leren heeft nu eenmaal veel oefening nodig. Houd er dus rekening mee dat je ook buiten de sessies om zult moeten oefenen.

Praktische informatie

De groepsbehandeling Zelfbeeld beslaat 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Na de 8 sessies wordt er nog een terugkomdag gepland na een aantal weken. Voor meer informatie over de locatie, het aantal bijeenkomsten en tijden verwijzen we je graag naar je behandelaar. Hij of zij kan je aanmelden en je ontvangt vervolgens alle benodigde informatie.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.