Cursus Zelfbeeld

Het ontwikkelen van een gezond en positief zelfbeeld

Zelfbeeld en zelfvertrouwen
Ieder mens heeft wel eens last van een somber moment, waarin hij of zij minder vertrouwen in zichzelf heeft dan normaal. Veel mensen hebben echter veel vaker last van een verminderd zelfvertrouwen en een negatief beeld van zichzelf. Dit uit zich bijvoorbeeld in negatieve gedachten over zichzelf, zoals “Iedereen doet het beter dan ik”, “Hoe kan diegene mij nou leuk vinden?” of “Ik ben ontzettend saai”. Deze gedachten leiden tot een naar gevoel over jezelf. Als dit soort gedachten en dit nare gevoel vaak bij iemand opkomen, spreken we van een negatief zelfbeeld.

Hoe werkt het?

Het leidt er vaak toe dat je minder toekomt aan de dingen die je graag wilt in het leven: het staat je in de weg. Een negatief zelfbeeld is vaak al lang aanwezig, maar dit betekent niet dat er niets aan te doen is. Lage zelfwaardering of negatief zelfbeeld is geen aparte psychiatrische diagnose, maar komt vaak voor in combinatie met:

Cursus “Verbeter je zelfbeeld”
Voor veel mensen is lage zelfwaardering een reden om hulp te zoeken. Bekend is dat lage zelfwaardering een risicofactor is voor het ontwikkelen van of terugvallen in angst of depressie. Lage zelfwaardering kan ook de behandeling belemmeren. De cursus “ Verbeter je zelfbeeld” van Psycholoog Nederland kan je helpen om je beter over jezelf te gaan voelen. Je gaat in deze groepscursus actief aan de slag met praktische oefeningen en helpt jezelf en elkaar om een beter zelfbeeld te ontwikkelen, waarbij je wordt bijgestaan door de twee groepstherapeuten.

COMET

De COMET cursus is een cognitief-gedragstherapeutische interventie die doorgaans wordt uitgevoerd als aanvulling op een behandeling. Er is dan sprake van een negatief zelfbeeld waarbij de deelnemer wel weet dat dit beeld niet helemaal terecht is, en de deelnemer wel minimaal één positieve eigenschap van zichzelf kan benoemen.

Praktische cursusinformatie
Belangrijk voor deelname is dat u gemotiveerd bent en rekening houdt met 30 minuten oefenen per dag. De cursus bestaat naast een kort intakegesprek uit 8 a 9 bijeenkomsten van 90 minuten. De zittingen volgen een vast stramien dat is vastgelegd in een protocol.

De cursus wordt vergoed, zowel in de generalistische als in de specialistische GGZ. Er zal gebruik gemaakt worden van het werkboek ‘Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen” van Kees Korrelboom. Je zal dit werkboek bij de start van de behandeling van ons ontvangen. Uiteraard kan je ook als zelfbetaler deelnemen aan de COMET cursus. Hiervoor kan je contact met ons opnemen op het volgend telefoonnummer: 0850645864 .

Indien je de training wilt volgen zonder een SGGZ traject en zonder verwijsbrief dan zijn er kosten aan verbonden . Via een werkgever ook. Indien je al in behandeling bent bij Psycholoog Nederland, dan kan je met de behandelaar nagaan of deze cursus een passende aanvulling op jouw behandeling is. Indien je (nog) niet in behandeling bij Psycholoog Nederland bent dan kan je, na verwijzing van de huisarts, tijdens de intake met één van onze psychologen de indicatie voor deelname bespreken.

Wanneer start de volgende zelfbeeldtraining?

Amsterdam:
Binnenkort meer info

Hilversum:
Binnenkort meer info

Utrecht:
Binnenkort meer info

Rotterdam:
Binnenkort meer info

Locatie’s:
De locatie’s waar de training plaatsvindt zijn allen goed bereikbaar met eigen of openbaar vervoer. De trainingslocatie’s zijn met zorg uitgekozen zodat we ongestoord kunnen oefenen met rollenspellen.

Aanmelden:

Mail ons op info@psycholoognederland.org

of bel 0850645864 om een intake in te plannen.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.