Psycholoog Haarlem

 

 

De behandelingen van Psycholoog Nederland - Haarlem worden vanuit de basis verzekering vergoed.
Bel ons op 0356315980 om een intake in te plannen bij de psychologen in Haarlem

 

 

Geen wachtlijst

Wij zijn een GGZ-instelling met behandelingen in de basis-GGZ en de gespecialiseerde-GGZ. Wij streven ernaar geen wachtlijsten te hebben. Op dit moment behandelen wij angsten, depressie, burn-out en lichte verslavingen.

Vergoeding

Onze behandelingen worden vanuit de basis verzekering vergoed. Je hebt een verwijsbrief van de huisarts nodig. Houd wel rekening met je eigen risico en mogelijk een eigen bijdrage indien je een therapie bij ons in volgt.

Bel ons of wij bellen jou

Bel ons op 0356315980. Laat een voicemail bericht achter indien wij in gesprek zijn. Wij bellen: Plan zelf je telefonische screening. Je kan via onze online agenda zelf een tijdstip en datum kiezen waarop wij je opbellen.

Traject basis-ggz

1. Telefonische screening

Omdat een psycholoog de telefonische intake doet, weten wij veel beter welk zorgaanbod bij jouw hulpvraag past. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor basis-GGZ of gespecialiseerde GGZ.

2. Keuze basis-ggz

Milde tot matige psychische klachten die nog niet zo lang bestaan. Dat is bij ons maximaal 10 sessies. Je wordt meteen tijdens de telefonische screening bij één van onze psychologen in Haarlem geplaatst.

3. Verwijsbrief

Voor vergoede zorg is een verwijsbrief nodig. Deze moet je bij de intake meenemen. De datum op de verwijsbrief moet voor de intakedatum liggen. Zonder verwijsbrief gaat je verzekering het traject niet vergoeden.

4. Psycholoog

De vervolgsessies kunnen aansluitend bij jou in de buurt plaatsvinden. De uitvoerend behandelaar zal tijdens de intake een behandelplan maken. Tussen intake en vervolgsessie zit geen wachttijd.

 

Traject SGGZ

1. Telefonische screening

Omdat een psycholoog de telefonische intake doet, weten wij veel beter welk zorgaanbod bij jouw hulpvraag past. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken of je in aanmerking komt voor basis-GGZ of gespecialiseerde GGZ.

2. Keuze SGGZ

Klachten al langere tijd bestaan en/of ernstig zijn en worden aangestuurd door herhaalde patronen. Er is eerst diagnostiek en aansluitend een zorgpad. Meer dan 10 sessies.

3. Psycholoog diagnostiek

Tijdens de telefonische screening krijg je al verschillende vragenlijsten toegestuurd. Via beeldbellen zal een psycholoog samen met jou het diagnostiektraject oppakken. Er zal eerst een uitgebreide intake plaatsvinden. De vragenlijsten worden besproken en daarna zal het het behandelplan worden opgesteld. Aansluitend zal de regiebehandelaar via beeldbellen het behandelplan en zorgtraject doornemen.

4. Behandelteam SGGZ

In de SGGZ zijn er meerdere behandelaren waar je mogelijk mee in contact komt. De psycholoog die de diagnostiek doet, heeft ook een ondersteunende rol tijdens de behandeling. Deze psycholoog kan ook een module en/of training geven. De regiebehandelaar overziet het traject. Met de uitvoerend behandelaar heb je individuele gesprekken.

 

Het SGGZ behandelteam

Psycholoog Beeldbellen

De psycholoog van het diagnostiek traject zal tijdens het behandeltraject eerst psycho-educatie geven over jouw problematiek en je motiveren om minder te vermijden en/of meer te gaan ondernemen. Daarnaast zal deze psycholoog samen met jou onderzoeken of problemen binnen de primaire steungroep opgelost kunnen worden.

Psycholoog in de buurt

Aansluitend zal je bij jou in de buurt gesprekken hebben met de uitvoerend behandelaar. Deze psycholoog krijgt inzage in jouw behandelplan en staat in nauw contact met de andere psychologen van het team. Op deze pagina staan de psychologen die in Haarlem werken.

 

Groepsbehandelingen

Mogelijk is een aanvullende (groeps) behandeling ook van toepassing. Tijdens het teruggavegesprek van de intake wordt één van deze trainingen aangeboden als extra ondersteuning voor je behandeling. Indien je niet in de buurt van de locatie woont, dan is een individuele training via beeldbellen mogelijk.

meer informatie

Modules beeldbellen

De psycholoog die het diagostiek traject met jou doet en via beeldbellen psycho-educatie geeft over je diagnose, kan ook verschillende modules aanbieden. Tijdens het teruggavegesprek van de intake wordt één van deze modules mogelijk aangeboden als extra ondersteuning voor je behandeling.

meer informatie

De psychologen die in Haarlem werken:
Najat Azahaf

GZ Psycholoog / cognitieve- en oplossingsgerichte therapie

Lees meer >>>

Mirjam Heijnis

Psycholoog / cognitieve- en oplossingsgerichte therapie

Lees meer >>>

Flora Visscher

Psycholoog / cognitieve- en oplossingsgerichte therapie / EMDR / ACT

Lees meer >>>

 

Locatie:

Faradaystraat 2 & Jansweg 26

Bel 0356315980voor het plannen van een intake bij de psychologen in Haarlem of stuur een E-mail naar info@psycholoognederland.org

Meteen naar: Burn-out | Depressie | EMDR |Gegeneraliseerde angststoornis |Obsessieve compulsiese stoornis|Paniekstoornis | Posttraumatische stress stoornis | Specifieke fobie|Sociale angststoornis|Verslavingen|Ziektevrees |Assertiviteitstraining | Opvoedingsproblemen | Mindfulness

 

Angsten

Er zijn verschillende soorten angsten die men gedurende het leven kan krijgen. Goed om te beseffen dat wat is aangeleerd, kan ook weer afgeleerd worden. Ga samen met ons het gevecht aan om uw angsten te overwinnen! Psycholoog Nederland gebruikt effectieve behandelingen.

meer informatie

Depressie

Een langdurig gevoel van ernstige somberheid en neerslachtigheid? Hele dag moe, futloos en een eenzaam gevoel? Misschien is er sprake van een depressie. Lees hier wat een depressie precies is en wat Psycholoog Nederland kan doen zodat u zich weer beter voelt.

meer informatie

Burn-out

Overspannen en oververmoeid? Indien u last heeft van een burnout, kom langs bij één van onze psychologen op verschillende locaties in Nederland. Effectieve tips en nieuw gedrag gaan wij u aanleren om snel van uw burn-out af te zijn. Wacht niet langer!

meer informatie

EMDR/Trauma

Bij EMDR roept u de nare herinnering op, terwijl u gelijktijdig met uw ogen de vinger van de therapeut volgt, die snel heen en weer wordt bewogen. Daardoor kunnen de sterke negatieve emoties die aan de herinnering zijn gekoppeld, mogelijk hun kracht verliezen.

meer informatie

Verslavingen

Wanneer een verslaving teveel op de voorgrond staat en je leven bepaalt, dan wordt het tijd om actie te ondernemen! Psycholoog Nederland kan je hierbij helpen om. Doorbreek je oude patronen, meld je aan en kom langs voor een intake in één van onze vestigingen.

meer informatie

Assertiviteitstraining

Vergoeding door uw verzekering is mogelijk! In Utrecht, Amsterdam, Den Haag. Onderwerpen die aan bod komen: Grenzen leren stellen, durven weigeren, je mening geven, kritiek uiten en ontvangen, onderhandelen, uitdagen disfunctionele gedachten, emoties uiten, en nog veel meer! 

meer informatie

Mindfulness

Het gehele jaar door starten er verschillende mindfulness trainingen in Amsterdam, Bussum, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Vergoeding mogelijk via de aanvullende verzekering zonder verwijsbrief of vanuit de basis-ggz indien er sprake is van terugkerende depressies.

meer informatie

 
 
Loop niet langer door met mentale klachten.
Bel ons op 0356315980 om een intake in te plannen bij de psychologen in Haarlem.