Peter Groenendijk

Mariahoek 6, 3511 LD Utrecht

Je bent bij mij aan het goede adres als je gemotiveerd bent om je klachten met beide handen aan te pakken. Jouw unieke hulpvraag staat centraal in de behandeling.


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Ik ben werkzaam in de basis GGZ en specialistische GGZ en maak hierbij onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, competitive memory training en eenvoudigweg medemenselijkheid. Je bent bij mij aan het goede adres als je gemotiveerd bent om je klachten met beide handen aan te pakken. Jouw unieke hulpvraag staat centraal in de behandeling. We gaan samen opzoek naar passende doelen voor de behandeling. Ik help je hierbij en maak hierbij gebruik van probleemanalyses om meer inzicht te krijgen in jouw probleem. Je krijgt handvatten om op een constructieve wijze om te gaan met je klachten en jezelf te wapenen tegen eventuele toekomstige tegenslagen. In de behandeling zet ik mijn kennis over wetenschappelijk onderbouwde (oplossingsgerichte) cognitief- gedragstherapeutische technieken en protocollen voor verscheidene vormen van problematiek in om dit te bereiken.

Problematiek

Depressieve stemmingsstoornissen, obsessieve-compulsieve stoornissen, psychotrauma- en stressor gerelateerdestoornissen, somatische symptoomstoornissen, angststoornissen en verwante stoornissen.

Opleiding

Na de masteropleiding Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht ben ik lid geworden bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën. Dit is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland, welke zich onder andere voor het up to date houden van kennis binnen het vakgebied. Ik heb vervolgopleidingen en supervisie gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie en Eye movement desensitisation and reprocessing (EMDR). EMDR is een wetenschappelijk onderbouwde methode voor de behandeling van trauma.

Werkervaring

– GGZ instelling voor Basis en specialistische GGZ
– Gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen.
– Centrum voor Psychodiagnostiek
– Verscheidene centra voor klinische opnames. Onder andere centra voor Forensisch Psychiatrie, Verslavingszorg, Psychosomatiek, Vroege Psychose en Acute Psychiatrie.

Gegevens

AGB: 94113800
BIG: 69932309225

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.