Pim Verhoeff

Mariahoek 6, 3511 LD Utrecht

“Ik ben van mening dat een geslaagde behandeling berust op een goede relatie tussen cliënt en behandelaar. Daarom staan samenwerking, openheid, en vertrouwelijkheid centraal binnen mijn werkwijze.”


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij (WO-psycholoog)

Als therapeut vind ik het belangrijk om zowel de ervaren klachten als onderliggende mechanismen duidelijk in kaart te brengen. Dit zullen we samen doen, door onder andere te onderzoeken waar jij precies tegenaan loopt, wanneer de klachten zijn ontstaan, en wat je zelf al geprobeerd hebt om deze klachten te verlichten. Ook zullen we ons hierbij richten op achtergrondfactoren en innerlijke ervaringen, zoals gedachtes en gevoelens. In onze behandeling zal ik jou dus gaan uitnodigen om te reflecteren op jezelf. 
 
Mijn voornaamste rol als behandelaar is om ervoor te zorgen dat jij zelf ontdekt wat ervoor nodig is om jouw klachten te verminderen. Daar kan en wil ik jou graag bij helpen door middel van Cognitieve Gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en een empathische luisterhouding. Cognitieve Gedragstherapie is gericht op het onderzoeken van gedachten, gevoelens en gedrag, en hoe deze elkaar beïnvloeden. Wanneer gedrag (herhaaldelijk) leidt tot negatieve gevolgen, zullen we samen onderzoeken wat maakt dat je het tóch doet. Soms zijn we in de veronderstelling dat deze gedragingen juist zullen leiden tot meer positieve dan negatieve gevolgen. Echter, vaak komen we tot de conclusie dat dat op de lange termijn niet zo lijkt te zijn. Het is belangrijk dat we dan samen gaan proberen om jouw gedrag te veranderen, wat betekent dat het soms nodig is dat jij gaat oefenen met het toepassen van nieuw (en gezond) gedrag in alledaagse situaties, buiten de behandelkamer. Cognitieve Gedragstherapie is dus een “doe-therapie” waarbij zelfreflectie een belangrijke rol speelt.
 

Werkervaring

Als basispsycholoog heb ik vooral ervaring met de behandeling van verslavingsgerelateerde problematiek, waaronder alcoholverslaving, middelenverslavingen, en gedragsverslavingen (zoals gameverslaving en seksverslaving). Daarnaast heb ik ervaring met het behandelen van trauma (EMDR), somberheidsklachten, stressgerelateerde klachten en lichte tot matige angstproblematiek. 
 

Opleiding

Aan de Universiteit van Utrecht behaalde ik een masterdiploma Clinical Psychology. Daarnaast heb ik een 100-uurs basiscursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond. 

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.