Tonnie Staring

Mariahoek 6, 3511 LD Utrecht

” Liefst ontmoet ik mensen die verschillend zijn, met verschillende achtergronden en verhalen. Mijn vader zei altijd dat ik iedereen moet respecteren, ook al is iemand nog zo anders dan ikzelf. Dat neem ik nog altijd ter harte.” 


of bel +31 (0)85 064 58 64 om een intake in te plannen.

Over mij

Ik ben Tonnie. Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik in Utrecht. Ik werk graag met mensen. Liefst ontmoet ik mensen die verschillend zijn, met verschillende achtergronden en verhalen. Mijn vader zei altijd dat ik iedereen moet respecteren, ook al is iemand nog zo anders dan ikzelf. Dat neem ik nog altijd ter harte. Ik vind eerlijke zorg belangrijk. Ik zet me graag in voor mensen die buiten de boot vallen of tegenslag meemaken. 

 
Werkwijze

Iedereen is bij mij welkom. Hoe je ook in elkaar steekt of bent, en wat de problemen ook zijn. Ik hoor graag je verhaal en probeer samen met je te begrijpen wat er aan de hand is. Dit betekent ook dat ik zal vragen waar je vandaan komt en wat je hebt meegemaakt. Zo wordt het meestal duidelijker hoe je op dit moment vastloopt. Nadat ik jou beter begrijp, zullen we de mogelijkheden voor behandeling doornemen. Omdat ik als hulpverlener niet altijd alles zelf kan, zal ik samenwerken met collega’s om goede zorg te regelen. Als jij het goed vindt, ontmoet ik op bepaalde momenten graag je naasten. En om te kijken of je tijdens behandeling echt effect bereikt, is het nuttig om goed te evalueren. Naast dat we dit in gesprek doen, gebruik ik ook metingen middels bv. een vragenlijst, passend bij jouw problemen. 

Werkervaring

Ik heb sinds 2002 ervaring als behandelaar opgedaan in Rotterdam en Utrecht, veel op gebied van psychose, trauma, dwang- en angstproblematiek. Daarnaast heb ik wetenschap gedaan op gebied van psychose, trauma, zelfbeeld, angst, cognitieve gedragstherapie, EMDR, en Virtual Reality. Hierover heb ik artikelen, boeken en boekhoofdstukken gepubliceerd. Mijn rol als opleider ben ik rond 2010 gestart, waarbij ik onder andere in BIG-opleidingen lesgeef over psychose, klinisch redeneren en wetenschap.

In de overige tijd werk ik in het bestuur van Gedachten Uitpluizen. Ook heb ik vrijwilligersinzet gedaan zoals bv. redacteur bij het Tijdschrift Gedragstherapie, supervisor bij de Advieswinkel, het bijstaan van mensen met psychose in maatschappelijke kwesties, en voorzitter van de psychose sectie bij de VGCt. Tot slot ben ik betrokken bij innovatieve projecten, zoals een online platform voor mensen met bijzondere ervaringen, animatie- en instructievideo’s voor cliënten en behandelaren, en Virtual Reality behandeling.

 
Opleiding

  • BIG: GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Klinisch Psycholoog (BIG-nummers 9991088522 en
    09910885216. AGB-nummer: 94014524)
  • Wetenschap: Universiteit van Tilburg (BA en MA) en Erasmus Medisch Centrum (Dr. /
    promotie onderzoek)
  • Overig: supervisor in cognitieve gedragstherapie (VGCt), EMDR practitioner Europe (VEN), en
    andere losse trainingen

 

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.