Assertiviteitstraining

Onze assertiviteitscursus is er voor iedereen die zijn grenzen beter aan wil geven en beter wil omgaan met feedback geven en ontvangen. Deze intensieve assertiviteitstraining, gegeven in een veilige omgeving, is bedoeld om een negatief zelfbeeld en onzekerheid te overwinnen en een gezond zelfvertrouwen te realiseren.

Veel mensen zijn wel eens verlegen en over het algemeen wil iedereen aardig gevonden worden. Zonde is het als men hierdoor confrontaties uit de weg gaat, geen feedback durft te geven, niet voor zijn mening durft uit te komen of zelfs over zijn eigen grenzen heen gaat. 

Assertief en zelfverzekerd worden

Wat is assertiviteit?

De betekenis van assertiviteit of assertief zijn laat zich het beste omschrijven als: in staat zijn om op een rustige en zelfverzekerde wijze voorjezelf op te komen en daarbij de ander in zijn waarde te laten en ook rekening te houden met andermans gevoelens. Het tegenovergestelde van assertiviteit is subassertief zijn. Dit houdt in dat je niet voor jezelf opkomt en moeite hebt om grenzen aan te geven.

Assertief gedrag is niet te verwarren met agressief gedrag, dit is namelijk het andere uiterste waarbij je alleen maar rekening houdt met jezelf. De betekenis van assertief is opkomen voor jezelf en je grenzen aangeven maar wél met zodanige communicatieve vaardigheden dat je een ander niet onnodig kwetst, of voor zijn hoofd stoot. In onze assertiviteitstraining leer je dit alles en meer .

Waarom een assertiviteitstraining?
Onze assertiviteitscursus is er voor iedereen die zijn grenzen beter aan wil geven en beter wil omgaan met feedback geven en ontvangen. Deze intensieve assertiviteitstraining, gegeven in een veilige omgeving, is bedoeld om een negatief zelfbeeld en onzekerheid te overwinnen en een gezond zelfvertrouwen te realiseren. Veel mensen zijn wel eens verlegen en over het algemeen wil iedereen aardig gevonden worden. Zonde is het als men hierdoor confrontaties uit de weg gaat, geen feedback durft te geven, niet voor zijn mening durft uit te komen of zelfs over zijn eigen grenzen heen gaat.

Deze leerzame cursus is bij uitstek geschikt als jij je herkent in één of meer van deze punten:

 • De aanwezigheid van angst belemmert je in je sociale gedrag.
 • Je wil makkelijker omgaan met kritiek en waardering.
 • Je stelt je vaak ondergeschikt op aan het belang van anderen.
 • Je wil kennis maken met andere vormen van gedrag.
 • Je wil graag beter voor jezelf opkomen
 • Je zou graag je zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijkheid vergroten.

Deze assertiviteitstraining voor volwassenen is echter ook raadzaam als je regelmatig verkeerd begrepen wordt door het vertonen van te direct of agressief gedrag. Vindt men je soms arrogant of bazig? Wil je graag milder overkomen en werken aan assertief gedrag? Ook dan kan onze assertiviteitscursus je helpen om inzicht te krijgen en je sociale vaardigheden te verbeteren.


Inhoud assertiviteitstraining

Wij bieden twee trainingen in assertief communiceren aan. Beiden zijn qua inhoud en opbouw hetzelfde. De avondtraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en de dagtraining uit 4 dagdelen. Elke bijeenkomst heeft een mix van theorie en rollenspellen. In een veilige omgeving maak je kennis met assertiviteitstraining oefeningen en leer je effectief communiceren. De assertiviteitstrainingen van Psycholoog Nederland zijn praktisch, persoonlijk en doelgericht. Tijdens de bijeenkomsten leer je verschillende assertieve vaardigheden zoals;

 • gevoel uiten
 • kritiek geven én ontvangen
 • nee zeggen
 • leren onderhandelen
 • waardering geven en ontvangen
 • emoties uiten en je mening geven
 • je ruimte innemen
 • positiever zelfbeeld creëren
 • negatieve gedachten uitdagen en grenzen stellen.

Jij bepaalt hierbij waar je de focus op wilt leggen: assertiviteit binnen je relatie, assertiviteit op de werkvloer of beiden.

De assertiviteitstraining begint met een telefonische- of Skype intake waarin we jouw persoonlijke leerdoelen definiëren. Tussen elke bijeenkomt heb je telefonisch contact middels een coachkwartier, waarin persoonlijke aandacht en persoonlijke groei centraal staan. Ook is er te allen tijde mailcontact over je voortgang en obstakels mogelijk.

Assertiviteitstraining psycholoog Nederland
Als je kiest voor een assertiviteitstraining bij Psycholoog Nederland, kies je voor een professionele assertiviteitstraining onder begeleiding van een psycholoog. Het voordeel van een psycholoog als coach is dat de training in assertiviteit net iets dieper tot de kern komt. Onze kennis en kunde gebruiken wij om samen met jou obstakels oplossingsgericht uit de weg te ruimen. Een assertiviteitstraining en coaching van Psycholoognederland.org wordt vergoed door de verzekering.

Je kunt onze cursus assertiviteit op verschillende locaties volgen. Wij bieden assertiviteitstraining aan in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Hilversum. De locaties zijn allen goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.

Wil jij assertief en zelfverzekerd worden?
Wil jij leren hoe je op een manier die prettig voelt voor je jezelf en je mening op kunt komen? Kies dan voor jezelf en kies voor onze professionele assertiviteitstraining!

Je kunt terecht voor assertiviteitstraining in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Hilversum.

De assertiviteitstraining van Psycholoognederland.org kan ook grotendeels vergoed worden door de verzekering.

Locaties en data

Locaties

Amsterdam, Hilversum, Utrecht, Rotterdam

De locatie’s waar de training plaatsvindt zijn allen goed bereikbaar met eigen of openbaar vervoer. De trainingslocatie’s zijn met zorg uitgekozen zodat we ongestoord kunnen oefenen met rollenspellen.

Aanmelden voor de assertiviteitstraining
Mail ons op info@psycholoognederland.org of bel 0850645864 om een intake in te plannen. De volgende zaken willen wij graag weten:

Welke stad, training Uitgebreid of training Top, adresgegevens, E-mail en telefoonnummer, factuurgegevens.

De intake duurt ongeveer 2 tot 3 kwartier. Tijdens de intake vragen wij waar je “probleemgebieden” liggen en wat uw doelen zijn.

Data

Amsterdam:
Later meer informatie

Hilversum:
Later meer informatie

Utrecht:
Later meer informatie

Rotterdam:
Later meer informatie

De investering

Betaal optie 1.
Jij of je werkgever betaalt

Training ‘Uitgebreid’ 650 euro btw vrij voor particulieren en werkgevers

Training uitgebreid

 • Telefonische / Skype intake, doelenplan
 • Keuze uit: vierdaagse training van 5 uur per bijeenkomst (overdag) OF: acht bijeenkomsten van 2,5 uur (avondtraining)
 • Een telefonisch coachkwartier tussen elke bijeenkomst
 • Individueel mailcontact over voortgang en obstakels
 • Follow -up coachkwartier


Training ‘Top’ 830 euro btw vrij voor particulieren en werkgevers

Training Top

 • Telefonische / Skype intake, doelenplan
 • Keuze uit: vierdaagse training van 5 uur per bijeenkomst (overdag) OF: acht bijeenkomsten van 2,5 uur (avondtraining)
 • Een telefonisch coachkwartier tussen elke bijeenkomst
 • Individueel mailcontact over voortgang en obstakels
 • 3 individuele sessies (45 min)
 • Follow -up coachkwartier
Betaal optie 2.
De training wordt vergoed vanuit de basisverzekering door middel van een verwijsbrief.

Je hebt dan wel een verwijsbrief van je huisarts nodig.
Een behandeling wordt vergoed als je klacht voldoet aan de criteria van een vergoedbare diagnose. Zowel de huisarts als de psycholoog van Psycholoog Nederland bekijkt of er sprake is van een diagnose. Met een verwijsbrief krijg je ook extra individuele gesprekken. De prijs van een groepsbehandeling is variabel. Dat ligt aan de zorgzwaarte en het aantal behandelminuten dat hierbij past. De prijzen die dan ook vermeldt staat bij optie 1 gelden niet. Op ‘vergoedingen ” kun je hier meer over lezen en ook aan welke voorwaarden de verwijsbrief moet volstaan. Hou wel rekening met het verplichte eigen risico en een mogelijke eigen bijdrage indien je geen restitutiepolis hebt.

De training kan ook in de specialistische GGZ worden gegeven
Wanneer je samen met de diagnostiekmedewerker en de regiebehandelaar hebt besloten een groepsbehandeling assertiviteit naast je individuele therapie te volgen dan blijven de kosten gelijk; eventueel je verplichte eigen risico en maximaal 225 euro eigen bijdrage (indien je geen restitutiepolis hebt) voor het gehele SGGZ traject.

Neem contact met ons op


Wil je snel geholpen worden? Vul het formulier in of bel ons op 0850645864  om een intake in te plannen. Psycholoog Nederland biedt ook veilige & persoonlijke zorg op afstand. 

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.